Novi Viber dodaci po meri nastavnika, roditelja i đaka

18.09.2020

09:22 >> 10:06

0

Autor: 24sedam

Kvizovi, ankete, poboljšane galerije fotografija i snimaka, reakcije u četovima, a uskoro stiže i podsetnik u mojim beleškama

Novi Viber dodaci po meri nastavnika, roditelja i đaka
Copyright profimedia

Viber je uveo različita poboljšanja koja će ubuduće biti od pomoći kako predavačima i roditeljima tako i učenicima tokom nove školske godine.

Novina koja će biti korisna u aktuelnom trenutku u kome je školski sistem delimično ili potpuno preseljen iz učionica u domove đaka. U pitanju je mogućnost pravljenja kviza unutar anketa u grupnim četovima i zajednicama, kako bi na taj način olakšala predavačima da provere koliko njihovi učenici prate i razumeju gradivo.

Kako bi napravili kviz u anketama, potrebno je:

  • Odabrati zajednicu ili grupni čet i kliknuti na ikonicu za ankete pri dnu ekrana
  • U prozoru koji iskoči – odobriti režim kviza i napisati pitanje, ponuđene odgovore, kao i, ukoliko je potrebno – kratko objašnjenje zašto je jedan od tih odgovora tačan
  • Odabrati tačan odgovor i kliknuti na dugme “Napravi”

profimedia

Nakon što je kviz objavljen, bilo da je u zajednici ili u grupnom četu, članovi mogu da vide koje odgovore su birali ostali učesnici, ali će videti koji je tačan odgovor tek nakon što su i sami glasali – kao i objašnjenje zbog čega je dati odgovor tačan. Pojedinačni odgovori učesnika na kviz unutar zajednica biće skriveni, čak i od onog ko je napravio kviz. Vidljivi će biti samo procenti odgovora za svako pitanje, dok će u grupnim četovima moći da vide i pojedinačno kako je ko odgovorio.

Posebno interesantno za roditelje, predavače i decu je poboljšana galerija fotografija i snimaka, a uskoro stiže i podsednik u okviru opcije moje beleške, koji će vam pomoći da nikada ne zaboravite važne rokove za zadatke, projekte i sastanke.

A za trenutke odmora i zabave tu su kreatori GIFova i stikera.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dnevno.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike