Danas je Svetski dan bez selfija, ako možete da izdržite!

16.03.2022

12:30

0

Autor: 24sedam

Najnovije statistike otkrivaju da prosečna devojka provede 1 sat i 24 minuta svake nedelje pokušavajući da snimi savršeni selfi

Danas je Svetski dan bez selfija, ako možete da izdržite!
profimedia-0428403331 - Copyright Profimedia

Sa napretkom tehnologije i rođenjem društvenih medija, selfi je postao jedna od najčešće postavljanih vrsta fotografija na dnevnoj bazi.

Napravljeni su novi uređaji kako bi se cela priča oko selfija unapredila, a njegove efekte možemo videti svaki put kada pristupimo društvenim mrežama.

I dok jedni ogromnu popularnost selfija doživljavaju kao lošu stvar, drugi koriste ovaj medij da dokumentuju svoje promene tokom godina.

Profimedia
 

Postoje ljudi koji smatraju da je ova praksa narcisoidna. I donekle se to može posmatrati na taj način, ali to takođe može biti veoma oslobađajući proces kroz koji treba proći. Međutim, oni koji ne vole ideju da se svakodnevno fotografišu, slave nacionalni Dan bez selfija.

Ovog dana se preporučuje da se uzdržite od upotrebe pametnih telefona, bar u svrhu "selfiranja".

Profimedia
 

Dan bez selfija ustanovljen je da bi se skrenula pažnja na činenicu koliko se duboko selfi uvukao u našu kulturu, živote...Najnovije statistike otkrivaju da prosečna devojka provede 1 sat i 24 minuta svake nedelje pokušavajući da snimi savršeni selfi.

Profimedia
 

Čini se da je ceo nagon zasnovan na našoj potrebi da budemo primećeni i da dobijemo najviše lajkova kako bismo ojačali svoje samopoštovanje. Na prvi pogled bezopasno, dok ne razmislite koliko nas to dodatno odvaja od sveta oko nas.

Profimedia
 

Ako želite da učestvujete u Danu bez selfija, sve što treba da uradite je da danas ne napravite nijedan.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike