Igrice za mobilne telefone su trenutno najveći biznis

26.12.2020

15:00 >> 01:17

0

Prihod od video igrica u ovoj godini veći je za 20% i sada iznosi 179 milijardi dolara

Igrice za mobilne telefone su trenutno najveći biznis
Copyright Pixabay

Gotovo da nema delatnosti koja nije pogođena virusom koji je doveo do zatvaranja i stagnacije mnogih privrednih grana. Jedna od retkih

Pročitajte i ovo:
delatnosti koja je zabeležila povećanje su video igrice. Njihova tržište je poraslo za 20% i sada iznosi 179 milijardi dolara. Filmska industrija je, s druge strane, zabeležila pad  i zaradila je samo 100 milijardi dolara a sportske aktivnosti su zaradile 75 milijardi.

Industriji video igrica se predviđa dalji rast tokom 2021. godine a posebno ako se ima u vidu nedavni izlazak najnovije Sonijeve konzole na tržište.

Razlog ovome je što su ljudi tokom ove godine imali dosta slobodnog vremena koje su provodili u kući. Drugi razlog su novi načina igranja. Prošla su vremena kada je bilo neophodno imati konzolu i kupovati video igre. Danas se igre igraju i na telefonima, preko aplikacija i nisu ograničene na konzolu jednog proizvođača.

Pixabay

Iako prodaja konzola doprinosi ukupnom prihodu, to nije jedini vid zarade, pa ni najveći. Trenutno je najbrže rastući biznis razvoj video igara za mobilne telefone. Njihova prednost u odnosu na konzole je njihova cena.

Došlo je i do promena u navikama gejmera, pa se tako igre kupuju sve više online preko Steama i drugih platformi. Iz tog razloga ne čudi da je došlo do pada prodaje fizičkih kopija igara, dok je digitalna prodaja zabeležila rast od preko 12%.

Pixabay

Ipak, najveća zarada ne dolazi do prodaje igara već od mikrotransakcija – igre su besplatne ali je  prosto nemoguće ne potrošiti neke pare za premium nalog, dodatne živote, bržu gradnju, ljepše kostime…

10 najprodavanijih video igara tokom 2020.

1.Call of Duty: Black Ops: Cold War

2.Call of Duty: Modern Warefare

3.Animal Crossing: New Horiyons

4.Madden NFL 21

5.The Last of Us: Part II

6.Ghost of Tsushima

7.Assassin’s Creed: Valhalla

8.Final Fantasy VII: Remake

9.Marvels Avengers

10.Super Mario 3D All Stars

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike