Izražavanje ljubavi: U Južnoj Koreji se svakog meseca proslavlja Dan zaljubljenih, a devojke u Nemačkoj dobijaju predmete u obliku svinje

25.11.2021

13:30

0

U nekim zemljama se na čudan način ispoljavaju ljubav i naklonost

Izražavanje ljubavi: U Južnoj Koreji se svakog meseca proslavlja Dan zaljubljenih, a devojke u Nemačkoj dobijaju predmete u obliku svinje
toy-g92c835e6c_1280 - Copyright Pixabay

Širom sveta se na razne načine iskazuje ljubav, a neki od njih su potpuno čudni. U Južnoj Koreji se, tako, ne proslavlja samo jednom godišnje Dan zaljubljenih, već svakog 14. u mesecu. Kod njih postoje i posebni dani za samce, za ljubljenje i dani kada treba zagrliti nekoga.

U Južnoj Koreji 14. april je poznat kao Crni dan, kada oni koji nisu dobili nijedan poklon na Dan zaljubljenih, obučeni u crno, jedu crne rezance sa svojim prijateljima koji su takođe žalosni što ih se niko nije setio.

U Nemačkoj će devojka biti oduševljena ako joj na Dan zaljubljenih poklonite bilo šta u obliku svinje jer ona donosi sreću i simbolizuje požudu. Najčešće se poklanjaju čokolade i kolači u obliku svinje, kao i plišane igračke.

U kulturi plemena Zulu devojke pokazuju svoju naklonost prema suprotnom polu koristeći ukus, ljubavna pisma napravljena od šarenih perli. Boje perli predstavljaju osećanja: crvena znači ljutnju, a žuta žudnju.

U japanskoj kulturi nije poželjno iskazivati javno nežnost, grliti se i ljubiti. Ali supruge naklonost prema muževima pokazuju na drugi način. U ovoj zemlji je običaj da se ručak na posao nosi u specijalnim kutijama koje se zovu bento. Što je ručak dekorativnije i lepše složen, to je veća ljubav, a muževi se time javno hvale na društvenim mrežama.

Pixabay
 

 

Na Fidžiju je najvažnije pridobiti tasta svoje ljubljene, a to se postiže tako što mu se pokloni zub kita. Kitovi zubi su tradicionalno poklanjani kao ponude za rat ili mir ili, u nekim slučajevima, za oduzimanje života.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike