Kad mafijaš otvori bar: Tužioci plaćaju duplu, a sudije trostruko veću cenu

09.11.2021

16:30

0

Dok je robijao, Salvatore Bazi je osmislio koncept bara u kome će sve biti povezano sa mafijom i organizovanim kriminalom

Kad mafijaš otvori bar: Tužioci plaćaju duplu, a sudije trostruko veću cenu
profimedia-0637049746 - Copyright Profimedia

Član italijanske mafije Salvatore Buzi, dok je robijao zbog ubistava i trgovine drogom, smislio je jedinstveni koncept burger bara, koji je realizovao čim je izašao iz zatvora. Pre izvesnog vremena, u predgrađu Rima je otvorio restoran kome je tema organizovani kriminal. 

Profimedia
 

U Buzijevom baru je sve povezano sa mafijom. Sendviči nose nazive po dramama o organizovanom kriminalu, "Gomora" i "Subura", dok se burgeri, hot dogovi i salate zovu po poznatim mafijašima i članovima njihovih organizacija. Neka jela su dobila imena po čuvenim serijama i filmovima o mafijašima. 

I cene nisu iste za sve. Za rodbinu, prijatelje i slučajne prolaznike, važi jedan cenovnik, dok tužioci plaćaju duplu, a sudije trostruko veću cenu.  

Profimedia
 

Iako je Salvatore Buzi izazvao zanimanje, ali i nezadovoljstvo u Italiji otvaranjem ovog bara, to nije prvi restoran sa takvim konceptom. U Španiji je 2000. godine otvoren restoran "La Mafia se Sienta a la Mesa" (u prevodu: Mafija sedi za stolom), i u roku od desetak godina niklo je desetak takvih restorana. 

U svima njima su bile postavljene uramljene fotografije iz filma "Kum", i sve je ukazivalo na stvarne ili imaginarne donove. 

Međutim, to se nije dopalo političarima, koji su podneli žalbu Evropskoj komisiji koja je 2016. godine donela odluku da restorani promene ime. Sve to nije nanelo veću štetu ovim restoranima, pošto još uvek mogu da se nađu od Korunje do Saragose.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike