Da li ste ovo znali? Evo šta se dešava sa izgubljenim prtljagom na aerodromima

10.07.2023

20:15

0

Gubitak prtljaga je jedna od najgorih noćnih mora putnika

Da li ste ovo znali? Evo šta se dešava sa izgubljenim prtljagom na aerodromima
Kofer - Copyright Pixabay

Istraživanje o gubitku prtljaga pokazalo je da se godišnje preko 21 milion torbi i kofera nepovratno ili privremeno izgubi na aerodromima

Gubitak prtljaga je jedna od najgorih noćnih mora putnika i teško je pronaći gori osećaj nego kad ostanete poslednja osoba na aerodromu dok čekate torbu i na kraju shvatite da nje nema.

Kad saznate za gubitak prtljaga, prilično ste nervozni, jer na primer izgubi li prevoznik vaš prtljag prilikom polaska, doći ćete bez ičega, pa ćete biti prisiljeni da kupite novu garderobu i trošite novac neplanirano.

Pixabay
 

Ako prtljag nestane pri dolasku, to i nije toliko strašna stvar. Požalićete se odmah osoblju na aerodromu koje će elektronski locirati vaš prtljag i ako je moguće vratiti ga. Naravno, ni ovo nije najzgodnije, ali gubitak kofera punog prljave robe (naročito ako ste išli na duži put) nije ni blizu strašan kao gubitak kofera u polasku.

Koliko se često izgubljeni prtljag vrati vlasnicima?

Detaljno istraživanje sprovedeno među putnicima pokazalo je kako se 85 odsto izgubljenog prtljaga vraća vlasnicima u roku od 48 sati, a sad je cilj tu brojku smanjiti na 36 sati.

Printscreen/YouTube/SAT.1 REGIONAL
 

Od sveg izgubljenog prtljaga, samo 7 odsto se više nikad ne vrati vlasnicima, dok sve ostale torbe i koferi ipak nađu put do svoje kuće.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike