Kad se krave naljute: Oterale turiste sa omiljene plaže gde se one baškare (VIDEO)

28.08.2021

14:00 >> 14:02

0

Na ostrvu ih ima oko 15.000. Polovina pripada poljoprivrednicima a druga polovina slobodno šeta po ostrvu

Kad se krave naljute: Oterale turiste sa omiljene plaže gde se one baškare (VIDEO)
Pixabay - Copyright Pixabay

Na obali mora možete očekivati da vas pecne meduza ili da se ubodete na ježa. Ali na ostrvu Korzika turisti najviše strahuju od krava. I to ne od onih morskih, nego običnih, četvoronožnih.

Pročitajte i ovo:

Stanovnicai ostrva Korzika su u poslednjih nekoliko meseci morali da ostanu zatvoreni u kućama jer su se krave baškarile na plaži i pravile problem svakome ko im se nađe na putu.

Pixabay

Jednog francuskog turistu, u kasnim pedesetim godinama, napala je jedna od tih krava jer je navodno naljutio stado zauzevši mesto na kojem se one obično okupljaju na plaži u Lotu, na severnoj obali Korzike, prenosi Tajms. Muškarac je zadobio povredu vrata a mediji izveštavaju da je to drugi napad besnih i ljutih krava ove godine.

Prošle nedelje one su se prošetale glavnom ulicom u gradiću San Lusi du Talano a ljudi su bežali glavom bez obzira. U julu je sedamdesetogodišnja žena povredila nogu pošto ju je napala krava dok je stavljala veš da se suši.

Pročitajte i ovo:

Populacija krava poslednjih godina rapidno raste, a sada se veruje da ih ima 15.000 širom ostrva. Polovina pripada poljoprivrednicima, a ostale su divlje i slobodno šetaju.

Čak je i pristup određenim plažama bio zabranjen zbog “opasnosti od nesreća s lutajućim kravama”. Lokalni odbornik je rekao da se turisti ovome smeju, ali da je problem veliki.

-Gospođa je povređena dva centimetra od femoralne arterije. Ako se ovo nastavi, biće smrtnih slučajeva, rekao je Fransoa Akvaviva, gradonačelnik Lodzija.

Sa ovim problemom se Korzikanci bore već nekoliko godina ali rešenje problema se još uvek ne nazire.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike