Ostrva za nezaboravne porodične avanture: Najbolje destinacije u Grčkoj za roditelje sa malom decom

18.06.2023

21:47

0

Otkrijte najbolje ostrvske destinacije koje će učiniti vaš odmor sa decom zaista posebnim

Ostrva za nezaboravne porodične avanture: Najbolje destinacije u Grčkoj za roditelje sa malom decom
Ilustracija - Copyright Pixabay

Grčka je poznata po svojoj bogatoj istoriji, prelepim plažama i gostoljubivosti stanovnika. Ali ova mediteranska zemlja takođe nudi mnogo toga i porodicama sa malom decom.

Od peščanih plaža do zanimljivih aktivnosti, Grčka ima mnogo destinacija koje pružaju nezaboravne porodične avanture. Otkrijte najbolje ostrvske destinacije koje će učiniti vaš odmor sa decom zaista posebnim.

Krf - Zeleno ostrvo za porodično uživanje

Ostrvo Krf, predstavlja savršenu destinaciju za porodice sa malom decom. Ovde ćete pronaći prelepe peščane plaže poput Paleokastritsa i Glyfada, gde deca mogu slobodno uživati u plivanju i izgradnji dvoraca od peska.

Pixabay
 

 

Takođe možete posetiti Aqualand, jedan od najvećih vodenih parkova u Grčkoj, koji nudi razne tobogane i bazene prilagođene deci svih uzrasta. Ostrvo Krf takođe ima brojne parkove i botaničke vrtove koji su idealni za šetnje i upoznavanje sa prirodom.

Krit - Legenda i avantura za celu porodicu

Krit, najveće grčko ostrvo, nudi raznolike aktivnosti za porodice sa decom. Posetite Knosos, arheološko nalazište sa ostacima drevne palate minojske civilizacije, gde će deca biti očarana pričama o legendarnom Minotauru. Plaže poput Elafonisi i Balos pružaju čarobne pejzaže sa plitkom i tirkiznom vodom, savršene za plivanje i istraživanje.

Pixabay
 

 

U Heraklionu možete posetiti akvarijum Cretaquarium i upoznati morski svet kroz interaktivne izložbe. Takođe, Krit nudi razne avanturističke parkove i tematske parkove, poput Dinosaur Parka, koji će oduševiti mališane.

Rodos - Sunce, pesak i zabava za celu porodicu

Rodos, ostrvo sunca i istorijske baštine, ima mnogo toga da ponudi porodicama sa decom. Uživajte u dugim peščanim plažama poput Falirakija i Tsambike, koje su pogodne za igru i plivanje. Posetite Staru gradsku jezgru u Rodosu i prošetajte kroz uske uličice sa drevnim zidinama, koje će deci pružiti osećaj avanture.

Pixabay
 

 

Takođe možete posetiti Rodos Akvarijum i upoznati se sa morskim stvorenjima. Za dodatnu zabavu, posetite vodeni park WaterPark Faliraki, gde će cela porodica uživati u toboganima i bazenima.

Zakintos - Plave pećine i morske kornjače

Ostrvo Zakintos je poznato po svojoj prelepoj peščanoj plaži Navagio, gde ćete pronaći poznati olupinu broda okruženu tirkiznom vodom. Ovo je idealno mesto za porodično fotografisanje i istraživanje. Deca će takođe biti oduševljena posetom plavim pećinama, čudesnim formacijama u stenama koje stvaraju nebesko plavo svetlo. Ostrvo Zakintos takođe je dom zaštićenoj vrsti kornjače Caretta Caretta, pa možete organizovati izlet i posmatrati ove predivne stvorenja u njihovom prirodnom staništu.

Grčka je zemlja koja pruža nezaboravne trenutke i porodicama sa malom decom. Ove ostrvske destinacije pružaju savršenu kombinaciju plaža, avanture i kulture, čineći vaš odmor sa decom zaista posebnim. Stoga, spakujte svoje kofere, pripremite se za nezaboravnu avanturu i uživajte u svim čarima koje Grčka ima da ponudi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike