Skriveni dragulji: Zaboravite Santorini i istražite ova dva prelepa ostrva u blizini Srbije

09.06.2023

18:44

0

Autor: K. B.

Ovi skriveni dragulji evropskih obala obećavaju nezaboravno letovanje koje vredi otkriti

Skriveni dragulji: Zaboravite Santorini i istražite ova dva prelepa ostrva u blizini Srbije
Copyright Profimedia

Britanski magazin Telegraph naslovom koji kaže "Zaboravite Santorini... Ovde Evropljani letuju (ali nemojte nikome reći)" privukao je pažnju ljubitelja putovanja. U svom članku, magazin je istakao dva hrvatska ostrva - Lopud i Rab, kao deo liste 10 manje poznatih evropskih ostrva koja su proglašena pravim rajem za letovanje.

Lopud

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CROATIA (@croatia)

 

Lopud je opisan kao rajsko ostrvce u blizini Dubrovnika, poznato po predivnim peščanim plažama i šarmantnim ugostiteljskim objektima sa cenama koje su daleko pristupačnije u poređenju sa drugim delovima Mediterana. Oduševljeni Britanci pišu: "Samo sat vremena vožnje brodom od Dubrovnika vodi vas do očaravajuće male luke Lopuda... Čim brod napusti luku, ulazite u mirno mesto gde vozila nisu dozvoljena."

Rab

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petra (@pahljina_petra)

 

Kada je reč o ostrvu Rab, magazin se čudi zašto još uvek nije postalo jedno od najpopularnijih mediteranskih ostrvaca. Hvale njegove plaže, koje opisuju kao najbolje na toj strani Jadrana. "Prošetajte ili vozite bicikl do plaža Rajska ili Sahara ili pokušajte da pronađete neke od mnogobrojnih skrivenih plažica. Jedna od njih je Kandarola, gde su britanski kralj Edvard VIII. i Valis Simpson uživali 1936. godine", piše Telegraph.

Pored dva hrvatska ostrva, na listi su se našla i ostrva Italije i Grčke. Među njima su Favinjana (Italija), Agistri (Grčka), Panteleria (Italija), Andros (Grčka), Ponza (Italija), Procida (Italija), La Madalena (Italija), Meganisi (Grčka) i Kala Napoletana (Italija).

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike