Kuda za vikend? Pet najboljih destinacija u Srbiji koje možete posetiti za male pare

09.05.2023

21:40

0

Autor: K. B.

Prolećni vikendi su najlepši kada se pobegne iz grada

Kuda za vikend? Pet najboljih destinacija u Srbiji koje možete posetiti za male pare
Copyright Pixabay

Srbija je prepuna predivnih destinacija koje su idealne za brzi izlet ili vikend putovanje. Bez obzira da li ste ljubitelj prirode, kulturne baštine, istorije ili samo želite da se opustite i uživate u nekom novom ambijentu, ova mesta će sigurno ispuniti vaša očekivanja.

Otkrijte sa nama pet najboljih mesta koje Srbija ima da ponudi, a koje su pogodne za vikend putovanje i neće vas koštati previše.

 

 

1. Vrnjačka Banja

Vrnjačka Banja je jedna od najpopularnijih banja u Srbiji i idealno mesto za odmor. Poznata je po termalnim izvorima i lekovitim vodama, a posetioci mogu uživati u brojnim wellness i spa tretmanima. Pored toga, u Vrnjačkoj Banji se održavaju i brojne kulturne manifestacije tokom cele godine, poput pozorišnih predstava i muzičkih festivala. Ljubitelji prirode mogu se zaputiti u obližnje planine Goč i Željin, a u samoj banji postoji i veliki park sa šetalištima, fontanama i jezerom.

 

 

2. Novi Sad

Novi Sad je drugi po veličini grad u Srbiji i jedna od najlepših destinacija u zemlji. Grad je poznat po svojoj istoriji, kulturi i kulinarstvu, a turisti mogu uživati u obilasku brojnih znamenitosti, poput Petrovaradinske tvrđave, Srpskog narodnog pozorišta i muzeja Vojvodine. Pored toga, Novi Sad je poznat i po svojoj boemskoj atmosferi, a turisti mogu uživati u brojnim kafićima, restoranima i klubovima. Tokom letnjih meseci se održava i Exit festival, jedan od najvećih muzičkih festivala u Evropi.

 

 

3. Zlatar


Zlatar planina je jedna od najlepših i najmanje istraženih u Srbiji, koja nudi nezaboravan doživljaj za putnike koji traže mir, prirodu i avanturu po pristupačnoj ceni. Ova planina nalazi se na zapadu Srbije, okružena prelepim jezerima, šumama i livadama koje su idealne za planinarenje, biciklizam i kampovanje. Takođe, na Zlataru se nalazi i veliki broj zlatara koji nude prelepe, ručno izrađene predmete od zlata i srebra po pristupačnim cenama, što je idealno za one koji žele da kupe lep suvenir ili nakit. Ovo je definitivno destinacija koju ne treba propustiti ako tražite malo avanture i luksuza po pristupačnoj ceni.

 

 

4. Uvac kanjon

Uvac kanjon je jedna od najlepših prirodnih destinacija u Srbiji. Kanjon se nalazi između planina Zlatar i Javor, a najpoznatiji je po svojim meandrima i krivudavoj reci Uvac. Najbolji način da se upoznate sa ovim kanjonom je krstarenje brodom. Tokom vožnje možete videti različite vidikovce i uživati u neverovatnom pogledu na okolinu. Takođe, Uvac je dom za mnoge vrste ptica, uključujući i orlove, sove i pelikane.

 

 

5. Srebrno jezero

Srebrno jezero je veštačko jezero na jugu Srbije, u blizini grada Veliko Gradište. Ovo jezero nudi veliki broj aktivnosti, uključujući plivanje, ribolov, vožnju čamcima i šetnje oko jezera. Takođe, na jezeru se nalazi veliki broj kafića, restorana i prodavnica suvenira, pa je savršeno mesto za opuštanje i uživanje u prirodi. Ako želite da se osvežite tokom letnjih vrućina, ovo je idealna destinacija za vas.

miosrentacar
 

 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike