Kulturista - Prvi počasni ambasador Trebinja

27.02.2023

13:23

1

Autor: I. P.

Već na proleće, čekaju nas novi putopisi iz Hercegovine, te će ovog puta Kulturista upoznati publiku sa Leotarom i drugim lokacijala koje obgrljuju Trebinje

Kulturista - Prvi počasni ambasador Trebinja
Kulturista - Copyright Privatna arhiva/Kulturista

Na nedavno završenom Sajmu turizma u Beogradu, koji je okupio brojne izlagače iz Srbije, ali i celog sveta, predstavilo se i Trebinje, koje je  jedna od najpopularnijih destinacija srpskih turista uopšte. 

Ovaj hercegovački „grad sunca“, proslavio je još Jovan Dučić, a životna staza Svetog Vasilija, kao nova turistička ponuda, mamac je koji privlači turiste godinama u nazad. To je svojevremeno prepoznao i televizijski putopisac i autor serijala „Kulturista“, Boško Kozarski, te je o ovom gradu do sada snimio već tri tematski različite priče, koje su emitovane na televiziji Balkan trip, i koje su prošle više nego zapaženo. 

Iz tog razloga su gradonačelnik Trebinja, gospodin Mirko Ćurić i predstavnici Turističke organizacije, dodelili Bošku Kozarskom prvu titulu „Počasnog ambasadora Trebinja“ u znak zahvalnosti za dosadašnje zasluge na polju promocije Trebinja i čitave Hercegovine, ali i kao zalog za buduće zajedničke putopisne projekte.

Privatna arhiva/Kulturista
 

 

„Zaista sam polaskan ovako zvučnim zvanjem i priznanjem, jer mi ga dodeljuje grad koji zaista volim i u kome i privatno provodim vreme namenjeno za odmor i uživanje. Trebinje je možda i najlepši srpski grad, grad u odblesku mora, sa ljudima čvrstim kao stene koje ga zakriljuju. Trebinje je lider u „kulturizmu“, jer nudi dimenziju više od klasičnog turizma i privlači sve od ljubitelja istorije, umetnosti, kulturnog nasleđa, pa sve do onih hedonistički nastrojenih, do vinoljubaca i gurmana“, izjavio je Kozarski dodajući: „Trudiću se da budem dostojan ambasador „grada sunca“, ali i da češće boravim u „milom Trebinju“ kako ga je Dučić nazivao, a i svako ko je bar jedan vikend boravio kraj Trebišnjice.“

Privatna arhiva/Kulturista
 

 

Kako smo saznali, već na proleće, čekaju nas novi putopisi iz Hercegovine, te će ovog puta Kulturista upoznati publiku sa Leotarom i drugim lokacijala koje obgrljuju Trebinje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike