Čovek koji je izgradio najtanju zgradu na svetu samo da bi blokirao pogled svom bratu na more

20.11.2022

13:34

0

Autor: 24sedam

Smeštena u četvrti Manara u Bejrutu, ova mršava zgrada je poznata među lokalnim stanovništvom kao „al-Ba`sa“, što na arapskom znači „zafrkancija“

Čovek koji je izgradio najtanju zgradu na svetu samo da bi blokirao pogled svom bratu na more
Najtanja zgrada na svetu - Copyright Profimedia

Ona narodna ,, Da komšiji crkne krava“ izgleda može da se primeni i u dalekom Bejrutu. Ovaj slučaj ispunjava sve iz navedene narodne umotvorine, osim što je taj komšija rođeni brat.

Zgrada Al Basa je svojevrsni spomenik porodičnim sukobima.

Izgrađena je 1954. godine. Ova neobična građevina je u jednom delu široka je svega 60 centimetara, a na najširem mestu njena dimenzija iznosi 3,9 metara. Visoka je 14 metara.

Profimedia
Najtanja zgrada

Osnovna svrha ove neobične građevine, jeste da jednoj osobi zagorča život na način da mu svojim položajem i dimenzijama blokira pogled na more. Ovu građevinsku osvetu, osmislio je razočarani brat porodičnim nasleđem. Čitav sukob je izgleda zakuvao otac, nepoštenom podelom imovine. Jednom  bratu  je pripao minijaturni komad zemlje čudnih dimenzija na kojem se nije moglo ništa  izgraditi, a drugome je pripao atraktivni deo s pogledom na Mediteran.  

Ova osveta nije samo uključivala zaklanjanje atraktivnog pogleda prema Sredozemnom moru, već je i oborila vrednost građevinskom zemljištu.

Kada prvi put pogledate ovu zgradu, više će vas podsećati na zid sa terasama nego na mesto u kojem je moguće živeti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike