Jedinstveni panoramski točak u čitavoj bivšoj Jugoslaviji: Nova turistička atrakcija Zlatibora obara sve rekorde posećenosti

28.10.2022

15:04

0

Turisti se prilikom posete Zlatiboru vrlo rado odlučuju na vožnju jedinstvenim točkom, pre svega zbog pogleda koji se pruža na svu prirodnu lepotu

Jedinstveni panoramski točak u čitavoj bivšoj Jugoslaviji: Nova turistička atrakcija Zlatibora obara sve rekorde posećenosti
Panoramski točak Zlatibor - Copyright RINA

Pored brojnih prirodnih lepota koje krase Zlatibor, ova planinska lepotica posetiocima je omiljena upravo zbog brojih turističkih sadržaja, a najnoviji i za sada najupečatljivji je Panoramski točak.

Visok je 35 metara i sastoji se od 24 kabine koje pružaju fantastičan pogled na ovu planinsku lepoticu.

RINA
 

- U toku letnje sezone koja je završena krajem avgusta imali smo veliki broj posetilaca koji su želeli da se provozaju i vide Zlatibor iz neke druge perspektive. Zadovoljni brojem gostiju, posebno vikendom, turisti dolaze sa svih strana iz Bosne, Crne Gore, iz Beograda, Novog Sada. Tamo negde posle Nove godine imaćemo i šest, sedam novih sadržaja u okviru parka - rekao je za RINU, Željko Nikolić zadužen za održavanje i nadzor Panoramskog točka.

RINA
 

Ova turistička atrakcija jedinstvena je u čitavoj bivšoj Jugoslaviji i u velikoj meri doprinosi u bogatoj turističkoj ponudi Zlatibora koji je i ove sezone oborio sve rekorde posećenosti.

- Panoramski točak zaista privlači veliki broj naših turista, zajedno sa drugim sadržajima koje imamo on se sabira se u jedan turistički proizvod koji je sudeći po broju gostiju, sudeći po rezultatima koje posedujemo jako dobar. Za devet meseci ove godine Zlatibor beži rast preko šest odsto u odnosu na isti period prošle godine, što je sigurno u ovim uslovima jako veliki uspeh, a negde 30 odsto od ukupnog broja gostiju su stranci - rekao je Jovan Pavlović iz TO Čajetina.

RINA
 

Turisti iz zemlje i inostranstva prilikom posete Zlatiboru vrlo rado odlučuju se na vožnju jedinstvenim točkom pre svega zbog pogleda koji se pruža na svu prirodnu lepotu koju nudi ova turistička destinacija.

- Deluje mi baš onako lepo, posebno privlači pažnju noću kada sija, zbog toga smo najviše došli da se vozimo, da vidimo ceo Zlatibor. Nikada nismo ovo probali, sada smo došli sa sinom, da vidimo kako izgleda na toj visini sa koje kažu da je fantastičan pogled na celu planinu - rekao je turista iz Lazarevca.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike