Mališani se besplatno provozali najdužom gondolom na svetu: Dečija nedelja obeležava se na poseban način u Čajetini

04.10.2022

21:33

0

Tradicionalno Dečija nedelja biće obeležena u školama i vrtićima na teritoriji opštine Čajetina

Mališani se besplatno provozali najdužom gondolom na svetu: Dečija nedelja obeležava se na poseban način u Čajetini
zlatibor - Copyright RINA

Sedmica koja je u toku posebna je po tome što se od ponedeljka do petka obeleževa Dečija nedelja, koja je najveća nacionalna manifestacija koja za cilj ima zaštitu i promociju dečjih prava, a ove godine se održava pod sloganom "Šta detetu treba da raste do neba!?".

Tradicionalno Dečija nedelja biće obeležena u školama i vrtićima na teritoriji opštine Čajetina. JP "Gold gondola" Zlatibor, kao društveno odgovorno preduzeće, aktivno se uključilo u obeležavanje Dečije nedelje.

24sedam/M.A.S.
 

- Odgovornost svih nas pre svega porodice, škole i države je da deci omogućimo kvalitetno odrastanje. Bezbrižnost, radost, ljubav i odgovornost nas odraslih su primarni u odrastanju dece. "Gold gondola" kao društveno odgovono preduzeće, želi da doprinese tim vrednostima. Deca iz našeg okruženja, kao i sva deca koja dolaze na vožnju gondolom, naši su dragi gosti. Svo to uzbuđenje i osmesi nakon vožnje su naša radost - rekla je Bojana Božanić, direktorka JP "Gold gondola Zlatibor".

U suret Dečijoj nedelji, đaci iz osnovnih škola "Dimitirje Tucović" Čajetina, "Sava Jovanović Sirogojno", "Milivoje Borović" Mačkat sa izvdojenim odeljenjima i mališani iz PU "Radost" Čajetina imali su priliku da se, bez naknade, voze najdužom gondolom na svetu i da iz jedne nove perspektive bolje upoznaju svoj kraj.

- Dečija nedelja je samo jedna od nedelja u okvuru koje su dečija prava potencirana. Mi se trudimo da tokom čitavog njihovog školovanja dečija prava budu zastupljena, da budu poštovana i da deca znaju svoja prava ali i svoje obaveze - izjavio je direktor OŠ "Savo Jovanović Sirogojno" iz Sirogojna Zoran Mitrašinović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike