Školjka u centru Dohe čuva uspomenu na neke davne dane, dok ljubitelji modernog stila uživaju u pravljenju selfija

20.10.2022

04:34

0

Arhitektonsko čudo vredno pažnje

Školjka u centru Dohe čuva uspomenu na neke davne dane, dok ljubitelji modernog stila uživaju u pravljenju selfija
profimedia-0091104550 - Copyright Profimedia

Školjke su oduvek, najviše zbog onog najvrednijeg u njima - bisera, fascinirale ljude. Školjka je idealna uspomena u hladnim jesenjim ili zimskim danima kakvi nam slede, a iz školjke, ako se potrudite, možete čuti šum mora.

Iz ove školjke, odnosno monumentalnog zdanja koje krasi katarsku prestonicu nećete imati šta da čujete osim vode koje žubori u fontani, ali je definitivno jedna od najkreativnih instalacija u Dohi.

Ljubitelji modernog stila i luksuza ovde će uživati u pravljenju selfija, fotografisanju i gutanju luksuza golim očima.

Profimedia
 

Vekovima je vađenje bisera bilo važan deo katarske ekonomije. A ovaj spomenik je upravo to, uspomena na ono što je Katar bio pre nego što je postao naftna sila.

Kad posetite Katar i Dohu, a s obzirom na to da uskoro sledi Svetsko prvenstvo u fudbalu koje će se tamo održati, možete uživati u mnogim stvarima poput noćnih vožnji po gradu, privatnog jahanja kamila, vožnje terencima po pustinji ili posete ostrvu koje je posvećeno školjkama.

Profimedia
 

Ako budete u prilici obavezno posetite ovaj spomenik tokom dana kako biste ga videli dok razgledate druge atrakcije u ovom visokoluksuznom području. A da bi doživeli stvarnu lepotu i doživljaj spomenika vratite se kada padne mrak i uživajte u osvetljenom biseru i školjki.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike