Grad s najviše munja na svetu: Oluje se dešavaju 322 dana u godini

13.10.2022

14:04

0

Autor: 24sedam

To ne sprečava milione putnika da ga posete - skoro dva miliona ljudi dolazi ovde svake godine

Grad s najviše munja na svetu: Oluje se dešavaju 322 dana u godini
profimedia-0492719914 - Copyright Profimedia

Na najnaseljenijem indonezijskom ostrvu Javi nalazi se Bogor, poznat i kao „Grad kiše“, jedan od gradova s najviše grmljavina na svetu. Kiša pada gotovo svaki dan i to najčešće između podneva i 13 sati. U Ginisovoj knjizi rekorda Bogor je zabeležen kao grad sa najviše munja. U jednoj godini munje su se pojavile čak 332 dana.

Profimedia
 

Između ostalog, razlozi za to su vlažnost zraka i temperatura koje čine najbolje uslove za pojavu munja. Prosečna vlažnost je 85 posto, a temperatura vazduha 25 Celzija. Osim po neobičnom vremenu, Bogor je jedno od najboljih mesta na Javi za istraživanje lokalne gastronomije.

Profimedia
 

Jedna od najpopularnijih atrakcija u Bogoru je botanički vrt izgrađen pre otprilike dva veka. Tamo možete pronaći preko 6.000 vrsta tropskih biljaka. Samo Botanički vrt svake godine u Bogor privuče više od 60 hiljada turista.

Profimedia
 

U gradu kiše, munja i predivne prirode možete uživati i u safari parku, paraglajdingu ili istražiti kompleks cvetnih vrtova koji je najveći u zemlji. Takođe možete planinariti, plivati, kampovati, pa čak i jahati, ali za šta god da se odlučite ne zaboravite kabanicu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike