Snimci s društvenih mreža pretvorili su jednu skromnu ljuljašku u najpoznatiju ljuljašku na svetu

08.04.2022

15:30

0

Ljuljanje na 2.600 metara visine

Snimci s društvenih mreža pretvorili su jednu skromnu ljuljašku u najpoznatiju ljuljašku na svetu
profimedia-0356340001 - Copyright Profimedia

La Casa del Arbol, poznata i kao „Ljuljaška na kraju sveta“, jedna je od najpoznatijih atrakcija u Banosu u Ekvadoru.

Ako pitate lokalno stanovništvo, ali i one koji su je posetili, čućete tek nekoliko reči preporuke - jeftina, zabavna, s najboljim pogledom na okolinu.

Nekako je postala jedno od najtraženijih iskustava širom Ekvadora, kako za domaće, tako i za međunarodne posetioce, a zanimljivo je da se pominje u skoro svakom blogu o ovom tropskom malom gradu.

Profimedia
 

Smeštena na planini pored aktivnog vulkana, ova prelepa ljuljaška danas je nezaobilana stanica za sve one koji putuju u Banos.

A samo pre jedne decenije bila je skromna kućica na drvetu sa drvenom ljuljaškom, inače delo meštanina zaduženog za praćenje seizmičke aktivnosti vulkana Tungurahu. Iako je želeo samo za sebe, ljuljaška je ubrzo postala izuzetno popularna zbog svoje izuzetne lokacije i pogleda koji se sa nje pruža.

Profimedia
 

Iako je prvobitno bila vezana za drvo sa samo nekoliko užadi, tokom godina dodato je mnogo sigurnosnih dodataka kako bi postala bezbedna.

Ipak, iako deluje kao da se ljuljate iznad ponora, u stvarnosti, ova ljuljaška nije toliko ekstremna i ima samo malo strmo brdo ispod sebe.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike