U hotelu od soli zabranjeno je lizati zidove!

08.03.2022

10:00

0

Autor: 24sedam

Za ovu veliku slanu ravnicu kažu da je mesto gde se nebo sreće sa zemljom

U hotelu od soli zabranjeno je lizati zidove!
profimedia-0347099157 - Copyright Profimedia

Slano jezero Salar de Uyuni smešteno u jugozapadnoj Boliviji na nadmorskoj visini od 3.656 metara, površine preko 10.000 kvadratnih kilometara specifično je po tome što je prekriveno do nekoliko metara debelom korom od soli koja je iznenađujuće ravna.

U centralnom delu ovog neobičnog jezera nalazi se nekoliko ostrva koja su zapravo vrhovi davno ugašenih vulkana. Jedno od njih je nazvano Island of Incahuasi i na njemu možete videti brojne divovske kaktuse od kojih su neki viši i od pet metara zbog čega je često turističko odredište.

Profimedia
 

Hoteli od soli

Brojni turisti se smeštaju u hotele izgrađene od velikih slanih blokova koji su zapravo izrezani iz jezera! Na ovom mestu je i većina nameštaja napravljena od soli.

Profimedia
 

Hotel ima jednu neobičnu zabranu: Nema lizanja zidova!

Profimedia
 

Za ovu najveću slanu ravnicu kažu da je mesto gde se nebo sreće sa zemljom. Upravo zbog efekta koji stvara kiša koja padne na površinu ovog jezera. Celo područje se pretvori u ogromno sjajno ogledalo.

Profimedia
 

Grad iz koga većina turista započinje svoje izlete na slano jezero Salar de Uyuni naziva se Uyuni i godišnje ga poseti više od 60.000 turista.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike