Betmen, pakao, skočiđevojka...Luda imena gradova

16.01.2022

11:30

0

Autor: 24sedam

Na listi jezivih mesta visoke pozicije pripadaju gradovima "Devil Town" ili "Deadhorse" na Aljasci

Betmen, pakao, skočiđevojka...Luda imena gradova
profimedia-0011790675 - Copyright Profimedia

Da li je Betmen posetio istoimeni grad na jugoistoku Turske, nikad nećemo saznati, ali prava istina je da uveseljava turiste iz svih krajeva sveta. Betmen nije samo grad, već je i provincija koja svojim nazivom svojim stanovnicima pruža super moć da kažu da su iz „Betmena".

Neka mesta pak svojim imenom šalju potpuno pogrešnu poruku.

Tako ćete u mestu imena "Beer" (pivo) u Britaniji verovatno očekivati da sa slavina teče pivo. Na listi neshvatljivih naziva je i "Chicken" (pile, piletina) na Aljasci ili "Christmas Pie" (božićna pita) u Britaniji. Na popisu jezivijih mesta sigurno su i "Devil Town" ili "Deadhorse" na Aljasci.

Država Teksas je bogata gradovima sa bizarnim imenima. Tako je selo od 450 u okrugu Frio, prvi put naseljeno 1860-ih nazvano „Konalijeva prodavnica“, ali je kasnije preimenovano u čast teksaškog rendžera Vilijama A. A. „Bigfoot“ Volasa, bivšeg stanovnika grada.

Profimedia
 

Ako niste znali i na zemlji postoji "Pakao", u Sjedinjenim Državama. Niko nije siguran kako je ovaj grad u Mičigenu dobio ime. Neki misle da je osnivač grada Džordž Rivs odlučio za ime kada su ga pitali kako bi se grad trebao zvati. On je odgovorio „Nije me briga; možete ga nazvati paklom za sve što me briga".

Profimedia
 

Neka mesta su se po imenima i sprijateljila, kao što je slučaj s "Glupim" i "Dosadnim", odnosno škotskim selom "Dull" i gradom "Boring" u Oregonu, koji su i službeno postali sestrinska mesta. Meštani prihvataju svoj tihi nadimak uz slogan: „Uzbudljivo mesto za život."

Profimedia
 

Verujemo i da je "Bitter End" (gorki kraj) u državi Tenesi zaslužio bolje ime.

"Dobrodošli u klimaks", ne znači baš uvek da ste ušli u jesen života. To je putokaz na koji ćete naići u državi Džordžija, koji vas vodi pravo u grad ovog imena.

A kada ponestane inspiracije grad dobije ime "Bez imena". Ovaj iza sebe ima prilično zanimljivu priču! No Name je mesto u okrugu Garfild u Sjedinjenim Državama i nalazi se u blizini potoka No Name i kanjona No Name. Kažu da je, kada je država slala upitnike u ovo mesto da sazna kako se grad zove, većina stanovnika napisala je „Bez imena“.

"Skočiđevojka" u Crnoj Gori je omiljeno mesto za fotografisanje. "Svinjišta" u Makedoniji takođe su omiljeno mesto za glupiranje, baš kao i "Gornje Cjepidlake" u opštini Đulovac.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike