Blagodeti jutarnjeg umivanja: Koliko treba da traje ritual kojim počinje dan

24.11.2020

08:17 >> 11:42

0

Autor: Z. A.

Koža će vam biti zahvalna

Blagodeti jutarnjeg umivanja: Koliko treba da traje ritual kojim počinje dan
Copyright Profimedia

U proseku se uglavnom ne umivamo dovoljno dugo. Umesto uobičajenih 15 sekundi koje trošimo na pranje lica i vrata, trebalo bi to da činimo najmanje 60 sekundi za vidljive i pozitivne rezultate. I to hladnom vodom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Kad maljavost postane problem: 7 razloga za preterani rast dlačica kod žena

Glatko, blistavo lice ne zahteva uvek skupe proizvode i alate za negu kože. Zapravo, tajna dobrog izgleda je jednostavna i zavisi od trajanja jutarnjeg umivanja lica. Ispostavilo se da bi trebalo da obratimo dodatnu pažnju na umivanje jer će, što duže ono traje, uslediti sjajni rezultati.

1. Produžite uživanje

Umavajte se 60 sekundi umesto uobičajenih 15 sekundi – toliko treba da traje pranje lica i vrata. Najbolje bi bilo da to činite što hladnijom vodom, ali vi sami znate šta vam prija.

2. Budite temeljni

Pustite da vaš proizvod za čišćenje lica uđe u svaku poru vaše kože jer što  se duže umivate sastojci počinju da rade aktivno i efektniji su, a dovodi do poboljšanog izgleda i mekše kože.

3. Budite pažljivi

Pažljivija metoda za njegu svakog područja na licu – korisno je za pore kože. Kada se mrtve ćelije kože i bakterije na vašem licu pomešaju s vašim prirodnim uljima (koje proizvode naše lojne žlezde), mogu se pojaviti čepovi sebuma koji blokiraju pore, a kasnije mogu dovesti do mitesera i belih tačkica. U ovom slučaju, posebno pažljivo čišćenje lica može vam pomoći.

4. Način umivanja igra veliku ulogu

Stručnjaci naglašavaju da sve treba raditi samo prstima. Ne koristite četke, sunđere ili krpe za pranje lica, već pružite sebi lepu i korisnu masažu prstima. Tako možete poboljšati cirkulaciju, što takođe ima pozitivne učinke na vaše lice, poput smanjenja bora i poboljšanja izgleda kože. Ova metoda je prikladna za svaki tip kože, od masne do suve.

ČITAJTE I: Slavna šminkerka otkrila kako se šminkala vanvremenska ikona stila – princeza Dajana (VIDEO)

5. Duže umivanje može imati i druge koristi za vaše lice

Ovo pravilo možete shvatiti kao priliku da usporite i pružite sebi malo vremena za opuštanje. Priuštite područjima oko očiju, nosa, čela i vrata lepu masažu. Da biste postupak učinili još prijatnijim, možete lagano trljati lice dok slušate svoje omiljene pesme i pevati.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Bright Side

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike