Venecijanskocrvena boja kose je hit, a postiže se lako

10.12.2020

10:40 >> 09:44

0

Autor: Z. A.

Serija Damin gambit donela je i jedan beauty trend

Venecijanskocrvena boja kose je hit, a postiže se lako
Copyright Profimedia

Koliko je popularna „Netflixova“ serija „Damin gambit“, dovoljno govore podaci da je potraga kupaca za šahovskim setovima na stranicama internet trgovine eBay skočila za 250 odsto, a istoimeni roman po kojem je serija snimljena uspeo je da postane bestseler „Njujork tajmsa“ gotovo 37 godina nakon što je ugledao svetlo dana. Ova serija donela je trend i u farbanju kose: venecijanskocrvena je hit.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Ozbiljna cifra, a oni ozbiljno dobri: Holivudski zavodnici i slavne lepotice koji su u ovoj godini napunili 60

Osim što je uspela da populariše šah, serija „Damin gambit“ rezultirala je velikom popularnošću vintidž odevnih kombinacija, o čemu smo već pisali, retro frizura i specifične, crvene boje kose njene glavne protagonistkinje.

Lik Bet Harmon, koji u seriji utelovljuje sjajna Anya Taylor-Joy, u istoimenom romanu ima tamnu kosu, a zahvaljujući frizerskom stilisti Danijelu Parkeru, koji je reditelju serije predložio da glavna junakinja bude crvenokosa, proteklih sedmica uživa veliku popularnost.

Njena venecijanskocrvena boja kose privukla je pažnju brojnih žena širom sveta, a ukoliko ste i sami poželeli da postignete ovaj poseban ton crvene, frizerski stručnjaci otkrivaju kako to da učinite.

Prema njihovim rečima, da bi ova specifična boja imala potrebnu dubinu, ne postoji bolje rešenje od korišćenja dvobojnog tona crvene. S tim u vezi možete odabrati istaknuti dva tona ili kombinovati nekoliko nijansi crvene kako bi kosa dobila na volumenu. Ipak, frizerski stručnjaci upozoravaju kako je ovu specifičnu nijansu, u odnosu na druge, teže održavati.

Pinterest

Iako krajnji rezultat uveliko zavisi od prirodnog tona kose, ovaj poseban ton zahteva naknadne tretmane, čiji je cilj očuvanje boje kako ne bi prešla u zelenkastožutu ili narandžastu, kao i korišćenje proizvoda koji održavaju intenzitet boje do nove posete frizeru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: tportal.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike