Mala noćna rutina: Idite na spavanje sa svilenom kapicom za kosu, oduševićete se ujutru

10.06.2021

18:49 >> 20:03

0

Autor: Z. A.

Kosa je naš prirodni aksesoar

Mala noćna rutina: Idite na spavanje sa svilenom kapicom za kosu, oduševićete se ujutru
Copyright amazon.com

Svilene kapice pomažu da zadržite vlagu u kosi jer pamučni jastuci upijaju prirodna ulja, pa je kosa zbog njih suva i lomljiva. Takođe, idealna je za kovrdže jer će zbog kapice one ostati postojane.

Ako je vaša kosa prirodno kovrdžava ili talasasta, bilo bi dobro da počnete da koristite kapicu za kosu. Naime, kapice za kosu važan su proizvod za negu kose jer frizurama produžuju vek trajanja, sprečavaju kovrdžanje i zadržavaju vlažnost dok spavate.

Frizerka Čeril Bergami objašnjava kako ove kapice zapravo štite kosu i „pomažu u smanjenju trenja koje se događa kada legnemo na pamučni jastuk – što uzrokuje lomljenje vrhova, ćebanje, kovrdžanje, zapetljavanje i oštećivanje kose“. Slično kao i sve popularnije svilene jastučnice, Bergami kaže da svilene kapice takođe „pomažu da zadržite vlagu u kosi, dok pamučni jastuci upijaju prirodna ulja, te je kosa zbog njih suva i lomljiva“.

Kapice su odlične za frizure poput razigranih lokni, laganih talasa, blažih kovrdža i još mnogo toga. Još jedna pogodnost kapice je i to što sprečava da vam kovrdže postanu ravne jer vašoj kosi daju slobodu kretanja dok spavate.

Šta treba uzeti u obzir?

Gotovo svaki tip kose može imati koristi od korištenja svilene kapice preko noći (manje lomljenja, manje ulja iz kose na posteljini, uvojci se definišu i povećavaju i slično). Ali nisu sve kapice jednake. Važno je pronaći one koje su izrađene od svile ili satena kako bi što bolje zaštitile vaše vlasi.

– Najveća razlika između satena i svile je u tome što je svila prirodno ravno vlakno, a saten je satkan od drugih vlakana. On se može stvoriti mješavinom svile i/ili drugih materijala. Svila ima svetlucaviji izgled, a saten ima sjajnu površinu s manje sjajnim naličjem – kaže Bergami.

Takođe treba imati na umu još nešto, a to je – udobnost. Od vezica do elastičnih i podesivih traka, način na koji se kapica pričvršćuje za vašu glavu vrlo je važan jer od njega zavisi koliko će vam kapica biti udobna.
Neki problemi s kojima se možete susresti uključuju: glavobolju od napetosti, kapica može iskliznuti dok spavate, mlada kosa može biti neukrotiva zbog nepravilnog stavljanja, ali i sveukupna neprijatnost. Važno je zapravo da kapica ima ultraširoke trake tako da ju možete s lakoćom postaviti.

Ove svilene kapice možete pronaći u brojnim zabavnim uzorcima, razigranim bojama, a postoji i nekoliko minimalističkih opcija za one koji vole jednostavnije stvari, piše Msn.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike