Kara Delevinj ne prestaje da šokira: Bez naznake glamura, na gomili đubreta, samo u toplesu (FOTO)

23.03.2024

12:24

0

Autor: V. I.

Iako je prisutna je duže od decenije na svetskoj sceni, poslednjih par godina se ne pojavljuje toliko često na revijama

Kara Delevinj ne prestaje da šokira: Bez naznake glamura, na gomili đubreta, samo u toplesu (FOTO)
Copyright Profimedia

Bez cipela, bez košulje, bez grudnjaka. Kara Delevinj je pozirala bez bilo kojeg od ovih odevnih predmeta za novu provokativnu kampanju dizajnerke Stele Makartni u pokušaju da skrene pažnju na proizvodnju otpada u modnoj industriji.

Tokom protekle nedelje engleski brend je predstavio svoju kampanju za leto 2024. u kojoj glumi Delevinjeva kako bi promovisala svoju "najodrživiju kolekciju dosad“.

Na snimcima kampanje Kara je pozirala ispred gomile materijala koji može da se reciklirati u fabrici za reciklažu "Veolia" u Londonu. Bila je u toplesu odevena samo u svetlucavi vreli šorts i tri strateški postavljene torbice s potpisom brenda.

Manekenka je kosa obojena u bronzanu nijansu isfrizirana u lob, a njen minimalistički glam bio je u skladu sa misijom kolekcije.

 

 

Kako se navodi u saopštenju za javnost, godišnje se proizvede 92 miliona tona otpada od odeće, tako da je koncept nastao iz nastojanja da se proširi svest i smanji otpad. Osim što kmopanija proizvodi odeću od 95 odsto materijala koji su "eeciklirani, obnovljivi, organski, otpadni, odgovorni i održivi izvori, bez krčenja šuma i još mnogo toga“, "eklektična, neprolazna izmena zamagljuje granice između polova i generacija“ igrajući se teksturama, proporcijama i ukrasima.

Britanskoj manekenki, koja je i sama eko-aktivistkinja, u kampanji se pridružuju i koleginice, takođe ekološke aktivistkinje Arizona Muz i Alis Aed.

Objavljivanje slika dolazi nakon što je Delevinj na Instagramu podelila da je njena kuća u Los Anđelesu izgorela. "Srce mi je danas slomljeno“, napisala je na svom storiju na Instagramu 15. marta. "Ne mogu da verujem. Život se može promeniti za tren oka, pa cenite ono što imate“.

Profimedia
Kara nastupa u Plejhaus teatru u Londonu

 

Srećom. Kara nije bila kod kuće u vreme požara, nastalog, kako su rekli njeni roditelji, zbog neispravnih instalacija, jer trenutno glumi u Kabareu u londonskom Plejhaus teatru. Njene dve mačke preživele su požar. Kara se u nastavku zahvalila LAFD-u što je ugasio požar i spasao njene ljubimce:"Hvala od srca svim vatrogascima i ljudima koji su se pojavili da pomognu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike