Ludilo sa Nedelje mode: Tašnica napravljena po receptu NASA lagana je kao vazduh, i to bukvalno (VIDEO)

05.03.2024

10:16

0

Autor: V. I.

A najbolje od svega je što, kako kažu njeni tvorci, može da sakrije vaš iPhone

Ludilo sa Nedelje mode: Tašnica napravljena po receptu NASA lagana je kao vazduh, i to bukvalno (VIDEO)
Tašna od vazduha - Copyright Prinstcreen/Instagram

Coperni, brend koji smo uočili na zbog viralne haljine Bele Hadid napravljene uz pomoć spreja, etablirao se kao lider futurističke mode. Nakon svog internet spektakla s poznatim supermodelom, brend je potom pustio robote na svoju pistu za reviju jesen/zima 2023. Prošle sezone pak Coperni je predstavio revolucionarnu iteraciju svoje popularne "Swipe" torbe, one koja služi i kao CD plejer. Sa svojom pozorišnom pistom i avangardnim proizvodima, Coperni važi za ime na koje treba obratiti pažnju na pariskim pistama.

Ove sezone, uoči revije jesen/zima 2024, Coperni je na Instagramu objavio svoju poslednju inovaciju -: torbicu, tako neverovatno naprednu, da je njen sastav teško razumeti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by coperni (@coperni)

 

Reč je o tašnici "Air Swipe", koja je napravljena od 99 odsto vazduha i jedan odsto stakla. Nju je izumeo profesor Joanis Mihaloudis uz pomoć NASA revolucionarnog aerogela od nanomaterijala silicijum-dioksida, koji opisuju kao "veoma delikatan (i nelomljiv)", što je čini najvećim predmetom ikada napravljenim od ovog materijala. 

Pre nego što je ušla u svet mode, NASA je koristila ovaj materijal za sakupljanje zvezdane prašine, jer može da izdrži ekstremnu toplotu i pritisak 4.000 puta veći od njegove težine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by coperni (@coperni)

 

Jedan od pratilaca na Instagramu se upitao da li je ova torba samo ukras ili ima i praktičnu namenu, a Coperni tim je odgovorio: "Može da drži iPhone ;).“

Pa, evo ga, ljudi. Lagan, održiv, futuristički i funkcionalan. Coperni "Air Swipe" torba nije samo dodatak – to je smela izjava futurističke mode. Da li biste nosili ovu neobičnu tašnicu?

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike