Đavo nosi Pradu, ali i kosmonauti: Luksuzna modna kuća kreira svemirska odela

06.10.2023

10:57

0

Za italijansku modnu kuću nebo definitivno nije granica

Đavo nosi Pradu, ali i kosmonauti: Luksuzna modna kuća kreira svemirska odela
Copyright Profimedia

Astronauti će 2025. godine kročiti na Mesec obučeni u komade koje je napravila renomirana modna kuća Prada. Ovaj italijanski modni gigant udružio se sa svemirskom kompanijom Axiom Space kako bi kreirao odela za NASA misiju Artemis III.

U jasnoj nameri da spoji visoku modu sa svemirskom tehnologijom, Prada će zajedno sa stručnjacima iz Axiom Space birati specijalne materijale i osmišljavati dizajn prilagođen surovim uslovima na mesecu.

Spoj avanture i visoke mode

"Pradina tradicija inovacija sada će doživeti kosmičke razmere. Težimo da spojimo avanturistički duh s visokom modom u svemiru", izjavio je Lorenco Berteli, direktor marketinga u Prada Grupi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prada (@prada)

 

Dok modna industrija već dugo flertuje sa svemirskom tematikom, ovo partnerstvo obećava pravu revoluciju - ulaganje u tehničke materijale i prilagođenu odeću koja će zadovoljiti praktične zahteve svemirskih misija.

Uzbudljiva saradnja

Odelo koje je u planu nosiće ime Axiom Extravehicular Mobility Unit (AxEMU) i baziraće se na već postojećem dizajnu Nasa's Exploration Extravehicular Mobility Unit.

"Saradnja sa Pradom je zaista uzbudljiva. Njihova specijalnost su tehnologije koje ne samo da će osigurati komfor za astronaute, već će i udovoljiti svakodnevnim potrebama", rekao je Majkl Sufrendi iz Axiom Space.

Kako je Prada već dugo prisutna na svetskim crvenim tepisima, ovaj korak samo dokazuje da je nebo, ili u ovom slučaju Mesec, jedini limit za ovu modnu kuću.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike