Frizure inspirisane Margo Robi: Barbi groznica u svetu kose (FOTO)

23.07.2023

10:59

0

Autor: K. B.

Stigao je trenutno najiščekivaniji filmski hit "Barbi". Ovaj film donosi i novi roze trend, uz neodoljive frizure koje odišu romantikom i ženstvenošću, inspirisane omiljenom lutkom

Frizure inspirisane Margo Robi: Barbi groznica u svetu kose (FOTO)
Copyright Profimedia

Moderna Barbi Margo Robi je na svetskoj turneji koja promoviše film, a svi prate modne i kozmetičke trendove. Svi žele da znaju kako da kopiraju odeću Margo Robi, ali nema savršenog stajlinga bez savršene frizure.

Frizerka Katica Topčić, koja radi na revijama širom sveta, otkrila je kako da stilizujemo frizure popularne plavuše.

Barbi rep i labava pletenica

Profimedia
 

Barbi rep je već dugi niz godina u prvom planu, popularisale su ga zvezde poput Arijane Grande i Hejli Biber, a kreiran je za sve prilike. Bilo da je u pitanju svakodnevni izgled ili posebna večernja prilika, ne možete pogrešiti sa klasičnim Barbi repom.

- Za ovaj konjski rep bitno je kosu vezati niže na potiljku, čvrsto vezati gumicom, obmotati kosu oko gumice, a rep namazati da dobijete bogatiji efekat i veći volumen - savetuje Katica Topčić.

Opuštena pletenica je prilično jednostavna opcija za užurbane dane, a da bi bila stabilna, tajna je u volumenu.

 - Za opuštene pletenice potrebno je naneti puno pene, pa osušiti fenom da biste aktivirali volumen. Kosu iza uha lagano vezati gumicom koju ćemo naknadno ukloniti i naneti dosta pudera za volumen na dužinu repa bez češljanja, kako bi rep ostao obimniji. Podelite rep na tri dela i napravite klasičnu pletenicu, zavežite providnom gumicom i počupajte male dlačice na repu kako bi izgledao razbarušeno. Malim makazicama skinite gumicu kraj uha - kaže Katica.

Profimedia
 

Polu rep na velikim viklerima

- Za pola repa preporučujem da nanesete sprej za volumen, osušite kosu i stavite je na velike viklere i pustite da se ohladi. Kada skinemo viklere, nežno je raščešljamo i gumicama ili štipaljkama skupimo kosu u mali poluponi – kaže Topčić.

Profimedia
 

Talasi u kosi idealni za leto

Jedna od najpopularnijih letnjih frizura su klasični talasi na plaži, sa kojima je nemoguće pogrešiti. Kroz nekoliko jednostavnih koraka postići ćete savršene talase ovog leta.

- Kosu pripremamo kombinacijom formula za volumen koju nanosimo na mokru kosu, zatim kosu potpuno osušimo i podelimo na četiri dela. Nakon toga peglom pritisnemo deo po deo za talase sirene. Kada smo celu kosu tretirali na ovaj način, koristimo sprej za sjaj - .

Predstojeći hit film je takođe dokazao da su roze i platinaste boje za kosu sve popularnije u svetu lepote i mode. Međutim, pre nego što se upustite u eksperimente, idealno je konsultovati se sa stručnjakom. Margo nosi i punđu, koju je lako staviti prvo u rep, a zatim podići ukosnicama. Istovremeno, možete ostaviti šiške da uokvirite lice.

- Za Barbi boju kose koristimo najsvetlije platinaste nijanse, a zatim i formule za očuvanje i sjaj kose. Savetujem vam da uvek idete kod frizera, pošto je plava boja najzahtevnija za održavanje, a da kosa bude zdrava - komentariše stručnjak.

Naravno, outfit ne bi bio potpun bez Barbi manikira, pa je roze boja i ovog leta popularan ukras na noktima, prenosi 24sata.hr.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike