Izazovna crvena ili autoritativna plava: Kako odabrati pravu nijansu odeće za uspeh

25.06.2023

13:15

0

Autor: K. B.

Istraživanje iz 1974. godine otkrilo je fascinantnu vezu između boja koje nosimo i njihovog uticaja na naše telesne reakcije

Izazovna crvena ili autoritativna plava: Kako odabrati pravu nijansu odeće za uspeh
Copyright Profimedia

Boje nisu samo estetski elementi, već su i moćni komunikatori koji mogu uticati na naše raspoloženje, energiju i utisak koji ostavljamo na druge ljude. Odabrana nijansa odeće može imati značajan uticaj na naš ritam srca, krvni pritisak i disanje. Zato je veoma važno posvetiti pažnju tajnom jeziku boja kako bismo svesno koristili odeću da izrazimo svoju ličnost, postignemo željene rezultate i ostavimo snažan utisak na poslovnom planu.

Evo šta znači kada nosite:

Tanjug
 

Crvenu

Ova vatrena boja je povezana sa energijom, strašću i samopouzdanjem. Kada nosite crvenu odeću, šaljete snažnu poruku o svojoj odlučnosti i autoritetu. Crvena takođe može privući pažnju i izazvati osećaj uzbuđenja.

Plavu

Plava boja ima umirujući i stabilizujući efekat. Nosilac plave odeće često se doživljava kao pouzdana, mirna i odgovorna osoba. Ova boja takođe može podstaći kreativnost i produbiti komunikaciju.

Zelenu

Zelena je simbol ravnoteže, harmonije i obnove. Kada nosite zelenu odeću, šaljete poruku o svežini, vitalnosti i povezanosti sa prirodom. Takođe se povezuje sa nadom i izražava pozitivan pogled na svet.

Profimedia
 

Crnu

Crna je boja koja odaje eleganciju, sofisticiranost i autoritet. Nošenje crne odeće često se doživljava kao znak samopouzdanja, ali može stvoriti i utisak misterioznosti. Crna je takođe popularna boja za formalne i poslovne prilike.

Žutu

Žuta je boja sunca i energije. Kada nosite žutu odeću, šaljete poruku optimizma, sreće i kreativnosti. Žuta takođe može privući pažnju i doneti osećaj svežine i vedrine.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike