Šta smo naučili iz smrti „Crnog pantera?“

17.09.2020

07:15 >> 07:40

0

Kako su hejteri dobili preko nosa” zbog omiljenog Avendžersa?

Šta smo naučili iz smrti „Crnog pantera?“
Copyright Profimedia

U eri vizuelnog i materijalnog, sređenih fotografija u „Fotošopu” i mnogobrojnim aplikacijama za ulepšavanje, često je nečiji fizički izgled na meti kritika i osuda. Ženama se ne dozvoljava ni da iz porodilišta izađu s viškom kilograma ili, ne daj bože, celulitom, a muškarci ne smeju da nabace ni gram sala na stomaku. To važi i za drastično mršavljenje, odmah se potežu teške reči, kao što su bolest i anoreksija. A šta kada je stvarno to u pitanju?

Svet je obišla vest da je Crni Panter, jedan od omiljenih Avendžersa, preminuo posle borbe s rakom debelog creva. Poslednji tvit glumca Čedvika Bozmana, postavljen 29. avgusta u 19 časova, u rekordnom roku imao je 7,6 miliona lajkova i 2,2 miliona retvitova i tako postao dosad najviše puta lajkovan na „Tviteru”.

Foto: Profimedia

E, sad, Čedvik se od 2016. godine borio s rakom. Tokom tog perioda, a između operacija i terapija, uspeo je da snimi nekoliko filmova. Tek u aprilu, glumac je snimio video u kom govori o svom zdravstvenom stanju, te apeluje na ljude da doniraju bolnicama neka sredstva. Do tada su hejteri revnosno komentarisali njegov izgled i iznenadnu mršavost, govoreći da je neophodno da mu neko hitno donese hranu, ili da izgleda kao leš, te da je bolesno mršav. Čak su i mediji učestvovali u tome, komentarišući kako je Čed uvek bio mršav, ali da je sada zastrašujuće mršav, i dajući mu novi nadimak posle objave paparaco fotografija nastalih u toku pandemije koronavirusa – od Blek Pantera postao je Krek Panter (Polomljeni Panter). Amerikanci imaju izraz body shaming, i kod nas ne postoji sličan, ali je zato komentarisanje tuđeg izgleda i te kako važna sportska disciplina i u Srba. Setite se samo Ane Nikolić, koja je, najpre, imala više od 100 kilograma i prilikom svakog pojavljivanja u javnosti trpela salve uvreda ljudi i medija zbog toga. A sada je, pa već znate, na ivici anoreksije.

U eri kada je kult tela dostigao neslućene visine, imamo samo jedan savet – pre nego što sručite salve uvreda na račun nečijeg izgleda, ujedite se za jezik ili maknite prste od tastature. Jer ne znate kakva se borba vodi iza manjka ili viška kilograma!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike