Modna bomba: Anđelina Džoli pokreće "Atelier Jolie", brend koji će se po svemu razlikovati od ostalih

19.05.2023

17:58

0

Autor: Z.A.S.

Glumica je ovu vest objavila na "Instagramu"

Modna bomba: Anđelina Džoli pokreće "Atelier Jolie", brend koji će se po svemu razlikovati od ostalih
Anđelina Džoli - Copyright Profimedia

Kao bomba odjeknula je vest da Anđelina Džoli pokreće modni brend. Naime, slavna glumica i rediteljka, pokreće "Atelier Jolie", novi namenski usmeren brend koji će koristiti mrtve zalihe i koji će iskoristiti sposobnost "izbeglica i drugih talentovanih, nedovoljno cenjenih grupa, postavljajući ih na dostojanstvene položaje temeljene na veštinama".

Tu vest je Anđelina objavila na svom "Instagram" profilu napisavši: - Danas započinjem nešto novo - kolektiv u kojem svako može da stvara... "Atelier Jolie" je mesto za kreativne ljude koji sarađuju sa veštom i raznolikom porodicom stručnih krojača , proizvođača uzoraka i zanatlija iz celog sveta. To proizilazi iz moje zahvalnosti i dubokog poštovanja prema mnogim krojačima i proizvođačima sa kojima sam sarađivala tokom godina, želje da iskoristim visokokvalitetni vintidž materijal i materijal koji je već dostupan, a takođe i da budem deo pokreta za kultivisanje više samoizražavanja. -

Profimedia
 

Inače, Anđelina je poznata po modnom minimalizmu i visokoj dozi sofisticiranosti. Njeni modni izbori naginju ka jednobojnim, minimalističkim, uglavnom anonimnim dizajnima (osim modnih dodataka) koji osiguravaju da priča bude o njoj, a ne o modi koju nosi. Uprkos tome, njen lični stil je tema brojnih članaka i modnih rasprava. Ono što nosi na aerodromu, njene cipele, njeni kratki topovi, odlična kolekcija kaputa i večnih torbi - sve to redovno privlači pažnju miliona ljubitelja mode, piše Tportal.

Nedavno su njeni modni izbori, kao i izbori njene dece tinejdžera, naglasili vrednost ponovnog nošenja i recikliranja stare odeće. Na premijeri Marvelovog filma "Eternals" njene ćerke Šajlo i Zahara nosile su komade iz mamine arhive.

Profimedia
 

Više od 100 miliona tona tekstilnog otpada svake godine završi na odlagalištima. Čini se da je "Atelier Jolie" osmišljen kako bi rešio tu krizu. - Moći ćete da popravite ili preradite komade iz svog ormara koje želite da oživite, da usavršite način na koji vam stoje, udahnute novi život onome što je moglo da bude bačeno i da stvorite kvalitetnu odeću iz nasleđa sa ličnim značenjem - navedeno na internet stranici brenda.

Spominjanje izbeglica je intrigantno, s obzirom na to da je prošle nedelje u SAD-u istekao "Tile 42", mera iz perioda pandemije koja je vlastima omogućavala da brzo vrate migrante s razlozima temeljenim na javnom zdravlju. Sada bi Sjedinjene Države vrlo verovatno mogle da se suoče sa rastućim, rekordnim brojem onih koji traže azil.

 

 

Šta god "Atelier Jolie" postao, Anđelina Džoli je i te kako dobro pozicionirana na ovom području. Uz glumu i režiju, provela je i dve decenije radeći za Agenciju UN-a za izbeglice, izvodeći više od 60 terenskih misija, poslednju u Jemenu i Burkini Faso, čime je izgradila svest o ljudima koji su prisiljeni na beg. Takođe, u autorskom tekstu u londonskom "The Timesu" iz 2015., čiji je koautor Arminka Helić, kritikovala je nedelovanje vlade, tvrdeći da je rast raseljenih osoba "neodrživ i izvan onoga što međunarodne humanitarne organizacije mogu da podnesu".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike