Zašto je tepih na Met gali bio kao istisnuta pasta za zube? Urnebesna poređenja na Twitteru

03.05.2023

16:32

0

Autor: K. O.

Vrtoglavi uzorak tepiha zapravo odaje počast načinu na koji je Lagerfeld skicirao svoje obilje ideja

Zašto je tepih na Met gali bio kao istisnuta pasta za zube? Urnebesna poređenja na Twitteru
Džanel - Copyright Profimedia

Ako vas neko pita kakvog je ukusa bila Met gala - slobodno recite kao menta!

To je glavna fora koja se širi društvenim mrežama jer je mnogima veliki ulaz u muzej Metropoliten ličio na pastu za zube.

Dok su zvezde pristizale na ovogodišnju manifestaciju u čast legendarnog, ali kontroverznog, modnog dizajnera Karla Lagerfelda, gledaoci kod kuće nisu odvajali pogled od svečanog tepiha. Prema posmatračima na Twitteru, kultno stepenište koje se penje u muzej prekriveno je bež tepihom sa živopisnim crvenim i plavim kovitlacima, što ima čudnu sličnost sa "Colgate" pastom za zube.

„Zašto je "Met gala" tepih bukvalno pasta za zube“, poručila je jedna osoba, na šta je zvanični nalog odgovorio - „ne može da se ne vidi."

"Daje Colgate Triple Action Deep Clean pastu za zube“, rekao je drugi.

„Kada ostavite poklopac sa paste za zube“, rekao je neko drugi.

„Da li je Aquafresh" pasta za zube sponzor ovogodišnjeg gala crvenog tepiha ili zbog čega vidim sličnosti“, rekao je neko.

 

 

Inače, vrtoglavi uzorak tepiha zapravo odaje počast načinu na koji je Lagerfeld skicirao svoje obilje ideja. U skladu sa arhitektonskim dizajnom enterijera Tadaa Anda, postoji ritmička napetost između S-krive i ravne linije, kao što se vidi u poznatim skicama pokojnog dizajnera. Crvene i plave linije koje stvaraju S-obrazac uz stepenice „pre svega su usredsređene na dihotomiju zakrivljene 'S' linije (mislite da je romantična, dekorativna) i ravne linije (moderna, minimalistička), sa jednom zakrivljenom zid i jedan ravan zid u svakoj galeriji“, navodi Associated Press.

 

 

Met gala je odao počast modnoj ikoni, koja je umrla 2019. godine, ovogodišnjom temom „Karl Lagerfeld: Linija lepote“, koja korespondira sa postavkom muzeja od 14 galerija sa antologijom radova dizajnera.

Svake godine, tepih Met gale je drugačije nijanse ili uzorka, a ovogodišnji je pratio i dodelu "Oskara", koja je izazvala pomešane reakcije za svoj tepih boje šampanjca, piše New York Post.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike