Devojka kupila vintidž torbicu za 100 dinara, pa saznala da vredi mnogo više! Na aukciji je prodala za ogromnu sumu! (VIDEO)

12.04.2023

10:14

0

Autor: Milica Mališ

Čendler Vest je u februaru ove godine podelila neverovatnu priču sa pratiocima na društvenoj mreži TikTok

Devojka kupila vintidž torbicu za 100 dinara, pa saznala da vredi mnogo više! Na aukciji je prodala za ogromnu sumu! (VIDEO)
Torbica joj donela veliki novac - Copyright Tik Tok

Amerikanka koja je strastvena ljubiteljka kupovine antikviteta postala je poznata nakon što je kupila vintidž "Kartie" (Cartier) torbicu za 1 dolar (107,43 dinara) i prodala je na aukciji za 9.450 dolara (966.842 dinara).

Nije ni pomislila da torbica vredi

Čendler Vest je u februaru ove godine podelila neverovatnu priču sa pratiocima na društvenoj mreži TikTok. Ona je ispričala kako je pre dve godine naletela na torbicu koja je privukla zbog starinskog izgleda, pri čemu nije ni pomislila da ona možda vredi čitavo bogatstvo.

- Samo sam mislila da izgleda staro - rekla je u videu. 

Ipak, imala je dobar predosećaj oko torbice i odlučila je da je kupi, a onda je odlučila da utvrdi poreklo i starost torbe preko Fejsbuka.

Jedan član grupe rekao je da je torbica verovatno iz kolekcije luksuznog francuskog brenda "Kartije" (Cartier).

- To je Art Deco Cartier večernja torba iz 1920-ih - pisali su u grupi.

- Svilena žakard tkanina torbe inspirirana je safavidskim tekstilom iz 17. veka. Bile su vrlo popularne kao večernje torbe u Francuskoj 1920-ih - jedan je od komentara.

Početna ponuda je bila 2.000 dolara

Sledećeg dana odnela je torbu u zlataru gde joj je potvrđeno da kopča sadrži pravo plavo kamenje lapis lazuli, kao i 12 malih dijamanata!

Tada je Čendler donela odluku da je proda preko aukcijske kuće "Rago Aukšns", a početna cena na internet licitaciji bila je 2.000 dolara. Konačna cena skočila je iznad gornje procene od 3.500 dolara i dostigla neverovatnih 9.450 dolara!

 Na TikToku je zabeležila svoju reakciju na konačnu cenu, a pratioci su pohvalili njen instinkt i čestitali na uspehu!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike