Uđite plešući u sledeću godinu: Imamo čak šest SOS rešenja za nošenje visokih potpetica u najluđoj noći

30.12.2022

15:42

0

Autor: K. O.

Najveći neprijatelj dobrog provoda je bol u nogama zbog visokih potpetica. A mi nemamo jedno, već šest dobrih rešenja za to

Uđite plešući u sledeću godinu: Imamo čak šest SOS rešenja za nošenje visokih potpetica u najluđoj noći
Visoke potpetice - Copyright Pexels

Svi žele da zablistaju u novogodišnjoj noći, pa se tada i one dame koje tokom cele godine nose ravno, odlučuju za obuću sa štiklom.

I u početku je sve savršeno, dok nas bolna stopala ne podsete da im naše potpetice nisu tako mile, pa neretko viđamo žene kako se krišom izuvaju ispod stola prekidajući dobar provod.

A da se ova dobro poznata situacija ne bi i vama dogodila imamo čak šest rešenja, to jest korisnih saveta koji će vam omogućiti da u Novu godinu uđete plešući.

1. Zalepite prste flasterom

Kako biste smanjili pritisak s dela stopala ispod prstiju, treći i četvrti prst zajedno zalepite flasterom. Ovaj trik deluje zbog toga što se između ta dva nožna prsta nalazi živac, a flaster minimalizira bilo kakav napor pri hodanju u visokim potpeticama.

2. Isprskajte noge dezodoransom

I ne, to nema veze sa njihovim mirisom, već i najmanja količina znoja može otežati nošenje štikli, pa kako biste sprečili znojenje stopala, pre nego što obujete cipele isprskajte noge dezodoransom, odnosno antiperspirantom. Dostupini su i proizvodi koje možete naneti direktno na cipelu kako vam se noge ne bi znojile, a cipele klizale sa stopala.

3. Lagano pređite po đonu šmirgl papirom

Đon novih cipela vam se kliže? Kako biste stvorili lažnu hrapavost po đonu lagano pređite šmirgl papirom. Tako ćete biti stabilnije u cipelama s visokom potpeticom i eliminisaćete potencijalne povrede zgloba.

Profimedia
Visoke potpetice

4. Proširite cipele ledom ili fenom za kosu

Ukoliko vas nove cipele stežu, za to postoje dva rešenja. Prvi je da plastične kesice za zamrzavanje napunite vodom i ugurate ih u prednji deo cipela. Onda ih stavite u zamrzivač da odstoje preko noći. Kako se voda zamrzava tako će se cipele proširiti.

Drugo rešenje je da obujete dva, tri para čarapa ili jedan par debelih, vunenih čarapa, pa potom obujete cipelu, te fenom za kosu duvate u deo cipela gde vas stežu. Pri tome savijajte i pomerajte nogu kako bi se cipela što više oblikovala prema stopalu.

Pexels/ Anastasia Shuraeva
Visoke potpetice

5. Koristite jastučiće na prednjem delu stopala

Delu stopala koji pri nošenju štikli najviše boli, onom ispod prstiju, olakšajte tako što ćete u cipele staviti mekane jastučiće. Ako tražite spas u zadnji čas, na to kritično mesto možete staviti i vatu koju sigurno imate kod kuće.

6.  Izmasirajte stopala pre nošenja štikli

Po uzoru na plesače, pre dugotrajnog nošenja štikli, trebalo bi dobro razgibati zglobove. Čak i kratka masaža stopala, pomoći će vam da u njima izdržite celu noć. Ako osetite bol, izujte cipelu i laganim pokretima masirajte stopalo. U svega nekoliko minuta, na taj ćete način osvežiti umorna stopala i nastaviti da uživate u dobroj atmosferi bez bola u nogama.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike