Keri Bredšo, jesi li to ti? I najveća fiktivna ljubiteljka štikli poklekla - evo je u ravnim, radničkim cipelama na pertlanje (FOTO)

11.11.2022

12:33

0

Autor: Z. A.

S godinama je i ona više za ležernije, udobnije kombinacije

Keri Bredšo, jesi li to ti? I najveća fiktivna ljubiteljka štikli poklekla - evo je u ravnim, radničkim cipelama na pertlanje (FOTO)
Sara Džesika Parker - Copyright Profimedia

Nove epizode serije „I tek tako“, nastavka čuvenog „Seksa i grada“, upravo se snimaju u Njujorku. Tačan datum premijere druge sezone još nije poznat, ali autor serije Majkl Patrik King rekao je kako bismo je najverovatnije mogli gledati na leto 2023. godine.

Baš kao što je to bio slučaj i s prvom sezonom, paparaci pomno prate snimanje na spoljnim lokacijama i beleže odevne kombinacije glavnih likova. Naravno, s naglaskom na one koje nosi Sara Džesika Parker, glumica koja utelovljuje televizijsku modnu ikonu Keri Bredšo.

Prema poslednjoj snimljenoj kombinaciji, moglo bi se zaključiti kako je Keri u fazi života u kojoj u svakodnevnim prilikama prednost daje udobnosti.

Profimedia
Sara Džesika Parker kao Keri Bredšo

Sara je fotografisana tokom snimanja jedne scene u kojoj je odevena u dugačku, široku haljinu boje fuksije.

Preko nje je obukla dugačak siv vuneni džemper i predimenzionirani karirani kaput, takođe u sivoj boji. Najveće iznenađenje bio je odabir obuće. Naime, poznato je da lik Keri obožava cipele s visokom štiklom, ima pozamašnu kolekciju štikli i ne skida se iz omiljenih manolica. Ovaj put je upravo to uradila.

Kostimografi Moli Rodžers i Deni Santjago, koji su zaduženi za odevne kombinacije u seriji, umesto štikli za Kari su odabrali klasične cipele na vezivanje.

Posredi je model koji je na anglosaksonskom području poznat pod nazivom „brogue“, a kod nas su poznate i kao „oksfordice“. To su zapravo tradicionalno muške cipele s vrlo niskom i širokom blok-potpeticom. Prvi put su se pojavile u 19. veku na području Irske i Škotske, a nosili su ih farmeri prilikom rada na polju. Rupice na ovim modelima koje danas doživljavamo kao ukrasni detalj zapravo su imale vrlo važnu funkciju - propuštale su vodu koja je farmerima ulazila u cipele tokom okopavanja.

Profimedia
Sara Džesika Parker kao Keri Bredšo

Sve do 20-ih godina prošlog veka ove cipele smatrale su se radničkom obućom, a onda su polako počele doživljavati svoj preobražaj u modernu i traženu obuću. Odjednom su ih nosili svi, od glumaca i tadašnjih muzičkih zvezda do američkih gangstera.

S vremenom su se nastanile i u ženskim ormarima, a sada je došlo vreme da nađu svoje mesto i u ormaru najveće fiktivne ljubiteljke štikli - Keri Bredšo.

Čini se da je Keri ipak razvila strah od visine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike