Zašto Francuskinje petkom više ne nose farmerke? I što žele da to i vi činite

02.12.2022

09:29

0

Autor: Z. A.

Razlog je toliko ubedljiv da će i vas podstaći bar na razmišljanje

Zašto Francuskinje petkom više ne nose farmerke? I što žele da to i vi činite
profimedia-0672579447 - Copyright Profimedia

Ukoliko ste na Instagramu zapratili puno šik Francuskinja – koje su rođene sa šikom i sve odreda  mogu da budu ikone stila - možda ste u poslednje vreme primetili da petkom više ne nose farmerke.

Iako taj trend nije u skladu s principom opuštenog petka ili casual fridaya, koji nalaže ležernije odevanje u danu koji prethodi vikendu, izgleda da Francuskinje imaju jako dobar razlog za ovaj antitrend.

O čemu je reč zapravo?.

Za razliku od većine trendova, koji nam uglavnom sugerišu šta treba da nosimo, ovo je potpuno suprotan princip koji nam deli savete šta da ne nosimo, i to petkom. 

U Francuskoj su farmerke iščezle iz kancelarija, ali i sa ulica, što najbolje pokazuju street style fotografije snimljene u Parizu – petkom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julie (@leasy_inparis)

A do ove masovne pojave, odnosno bojkota farmerki poslednjeg radnog dana u nedelji, nije došlo tek tako. Postoje dva ključna odgovora – otmene i šik Francuskinje toliko su odbacile farmerke da više nemaju želju da eksperimentišu sa novim modelima – zato što je jedan od najvećih zagađivača u svetu tekstila upravo teksas, pa je ovaj (anti)trend ujedno i njihov način da skrenu pažnju na goruću temu i ujedno apel da se prekine proizvodnja farmerki van etičkih i ekoloških kriterijuma i propisa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeanne Damas (@jeannedamas)

Zato su Francuskinje odabrale petak kao potpunu kontru „opuštenom petkuˮ, kako bi ova inicijativa imala što više odjeka i uticala i na druge da bar jedan dan u nedelji prestanu da nose ovaj inače većini ljudi omiljeni odevni komad, Elle Espana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeanne Damas (@jeannedamas)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @camillecharriere

Podržavamo ideju jer je poruka koju šalje važna za sve nas.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike