Šest razloga za opadanje trepavica

14.10.2020

19:55 >> 12:43

0

Na neke možete da utičite i predupredite problem

Šest razloga za opadanje trepavica
Copyright Profimedia

Svi priželjkujemo guste i dugačke trepavice, pa dame često pribegavaju i raznim trikovima, ne bi li istakle oči. Onda stavljaju veštačke trepavice ili koriste neke skupe maskare i preparate. Dok se za negu preporučuju brojna ulja, poput ricinusovog, maslinovog i kokosovog, danas vam otkrivamo razloge zbog kojih vaše trepavice slabe i opadaju.

  • Starost – kao i sve ostalo u ljudskom organizmu, tako se i gustina trepavaca smanjuje kako naš organizam, uslovno rečeno – propada. Pogađa podjednako žene i muškarce.
  • Menopauza – budući da estrogen igra važnu ulogu u proizvodnji kolagena za održavanje zdrave kože i kose, smanjenje njegovog nivoa u menopauzi može rezultirati tankim trepavicama.
  • Grubo tretiranje – kada skidate šminku sa očiju, snažno trljate oči i deo oko korena trepavica. Budite blagi prema svojoj koži, a posebnu pažnju obratite na predeo oko očiju.
  • Alergijska reakcija – pogotovo ako se redovno šminkate ili ne obraćate pažnju na rok trajanja vaših proizvoda za negu može vam se dogoditi da odreagujete alergijski i samim tim vaše trepavice stradaju.
  • Upotreba veštačkih trepavica – Tu je, zapravo, veći problem sam lepak koji se koristi u ove svrhe, nego same trepavice. Takođe, ako ste ih nadograđivali, imajte u vidu da će vaše biti prilično oštećenje posle skidanja ili propadanja nadograđenih.
  • Hormonski poremećaj – neravnoteža hormona štitaste žlezde može dovesti do oštećenja kože i kose.
  • Možda vas zanima: Pevajte vesele pesme: Štitnoj žlezdi prija kad pustite glas

     

    Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

    Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

    Najčitanije Vesti

    Ostale vesti iz rubrike