Svi ste čuli za crnu masku za lice, ali da li znate zbog čega je ona toliko efikasna?

08.06.2022

09:45

0

Autor: Z.A.S.

Magnetne maske sadrže metalne čestice, uglavnom čestice gvožđa, koje, uz pomoć magneta, iz kože ukljanjaju svu nečistoću

Svi ste čuli za crnu masku za lice, ali da li znate zbog čega je ona toliko efikasna?
Crna maska 1 - Copyright Profimedia

Sigurno ste čuli za crnu masku za lice. Možda ste je čak i probali. Mnogi je hvale, ali retko ko zna u čemu je njena tajna. Zapravo, ova maska, koja dolazi u tečnom obliku, u sebi sadrži sitne čestice gvožđa. Međutim, industrija lepote donosi maske za lice sa česticam magneta.

Ljudsko telo ima svoje elektromagnetno polje koje je stvoreno od naelektrisanih jona metala u krvi i električne aktivnosti neurona. Magneti, prilikom interakcije sa tim poljem, imaju različite korisne efekte na ljudsko telo. Primera radi, poboljšavaju sposobnost krvi da prenosi kiseonik i hranjive materije.

Magnetne maske

One sadrže metalne čestice, uglavnom čestice gvožđa, koje, uz pomoć magneta, iz kože ukljanjaju svu nečistoću.

Naime, magnet stvara slabo polje koje ažurira ćelije kože. On, naravno, nije jedina aktivna komponenta. Pored toga, ove maske vlaže, omekšavaju kožu i sadrže antiinflamatorne sastojke.

U suštini, čistoća iz vaše kože nestaje uz pomoć čiste fizike.

Takođe, maska značajno poboljšava teksturu kože i ona, već nakon prvog korišćenja, postaje mekša, glatka i blistavija, a ten ujednačen.

Profimedia
 

Kako se koristi

Nanosi se kao i svaka druga - na čistu kožu. Dakle, crnu masku koja je u tečnom obliku i sadrži sitne čestice gvožđa, nanosite direktno na kožu. Ona će, nakon pet do deset minuta, postati čvrsta i suva i uvući će se u sve pore na licu.

Maska se, nakon toga, magnetom odvaja od kože i izvlači sve nečistoće koje su se nalazile na površini kože, ali i porama.

Profimedia
 

Dakle, ukoliko želite dubinsko čišćenje lica, crna maska je odlično i izuzetno efikasno rešenje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike