Fizička distanca diktira modu novog doba

06.11.2020

14:50 >> 15:08

0

Autor: Z. A.

Holandska dizajnerka napravila komad idealan za sezonu virusa

Fizička distanca diktira modu novog doba
Copyright Printscreen: nnadienemann.com

Fizička distanca deo je naše svakodnevice od kako je korona počela da hara planetom. Uz masku i pranje ruku razmak između ljudi, kažu epidemiolozi, najvažniji je za sprečavanje širenja virusa koji je odneo mnogo života širom sveta, a tome svoj doprinos daju i dizajneri kreirajući odevne komade koji mogu da nam pomognu i donose nam modu novog doba.

Budući da veće postoji kaciga koji štiti i maska koja greje, sada se pojavio i komad koji može biti suknja, ali i prsluk.

Ana Dineman, apsolventkinja Akademije za dizajn u Ajndhovenu, osmislila je modni diplomski projekt inspirisan fizičkom distancom i održavanjem razmaka između ljudi.

Inovativna kolekcija Ane Dineman iz Holandije „Ograničavajući prostori“ sprečava bliskost između ljudi i smanjuje mogućnost fizičkog kontakta. Reč je o diplomskom radu koji istražuje trenutno stanje u društvu, a referira se na važnost distance u svakodnevnom životu.

Printscreen: nnadienemann.com

Struktura funkcioniše slično kao šator na sklapanje, ojačan ovalnim plastičnim elementima, a može se sklopiti i nositi oko tela ili raširiti po potrebi. U tom raširenom izdanju kreira formu koja zahteva fizičku distancu.

Printscreen: nnadienemann.com

U jednom potezu ovaj neobičan odevni predmet sklapa se i u prsluk, a dolazi u više kolorističkih varijanti.

Printscreen: Instagram/ @beeefdesign

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike