Akupresura za cicamace: Veterinar pokazuje kako da nežnim pritiskom momentalno smirite svoju mezimicu (VIDEO)

22.05.2024

09:11

0

Autor: V. I.

Pomozite svojoj mački da se opusti

Akupresura za cicamace: Veterinar pokazuje kako da nežnim pritiskom momentalno smirite svoju mezimicu (VIDEO)
Copyright Instagram printscreen

Uvek tražimo načine da pomognemo mačkama da imaju bolji kvalitet života. Postoji toliko lakih stvari koje možete da uradite kod kuće, zajedno s veterinarskom negom i stručnim savetima. Evo jedne neverovatno jednostavne stvari koju možete isprobati kod kuće ako mislite da se vaša mačka oseća uznemireno ili pod stresom. To se zove akupresura, koja je slična maženju vaše mačke nakon koje će da ona uđe u stanje potpunog opuštanja!

Jednostavne tehnike akupresure za mačke

Nedavno je dr Geri Rihter, veterinar i autor, podelio nekoliko jednostavnih saveta kako pomoći mačkama da se osećaju manje anksiozno. Svako može ovo da uradi, i iskreno, voleli bismo da nam neko to uradi upravo sada! On pokazuje nekoliko veoma jednostavnih načina primene akupresure nežnim pokretima. Ove tehnike pomažu mačkama da se opuste, ali mogu biti opuštajuće i za vas.

Ove tehnike su donekle poput akupunkture, ali nema igala. To su samo precizni pokreti i uvek bi trebalo da budu veoma nežni. Ako vam govor tela vaše mačke govori da ona ne uživa u tome, prestanite. Takođe, ne isprobabajtete akupresuru na mački koja se nije vezala za vas.

"Akupresura je nešto što možete da radite kod kuće. Akupresura je slična akupunkturi, samo što ne koristite iglu već vrhove prstiju“, objašnjava dr Rihter.

Prva tehnika

Dr Rihter isprobava dve tehnike akupresure sa svojom riđom ljubimicom. U prvoj metodi, on nežno trlja uskim kružnim pokretima tačno u sredinu mačje glave koristeći samo jedan prst. Posle 30 sekundi, mačka izgleda opuštenija.

Druga tehnika

Zatim, dr Rihter pokazuje još jednu jednostavnu tehniku, primenjujući veoma nežan pritisak palcem iza svakog uha. Koristeći kružno kretanje, vaša maca doživeće stanje čistog blaženstva za manje od 30 sekundi. 

 

 

Ako vaša mačka nije preterano pod stresom, ove jednostavne tehnike mogu pomoći mački dok čekate u kancelariji veterinara. Ako je mačka previše uplašena za bilo kakav dodir, samo prisustvo i miran, umirujući glas mogu pomoći.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike