Beskućnik i njegov pas spaseni sa ulice zahvaljujući neverovatnom spletu okolnosti

08.02.2024

09:09

0

Autor: K. O.

Na svetu zaista postoje dobri ljudi

Beskućnik i njegov pas spaseni sa ulice zahvaljujući neverovatnom spletu okolnosti
Copyright Printscreen/Gofundme.com

Nikada ne znate kada će doći baš onaj trenutak koji menja nečiji život. Advokat Tomas Grinberg i filmski reditelj Mihn Kolins iz SAD pomogli su beskućniku Šaunu Doneliju i njegovom psu da započnu potpuno novo životno poglavlje.

Tomas je jedno poslepodne krenuo u prodavnicu "Kostko" u Južnoj Kaliforniji kada je uočio beskućnika i njegovog psa kako sede jedan pored drugog pokušavajući da se ugreju. Nešto mu je govorilo da ode do tog čoveka i porazgovara s njim. Tada je saznao da se čovek zove Šaun Doneli, te da ima psa po imenu Sendi.

Kako mu nešto nije dalo mira, znao je da mora da pomogne Šaunu i njegovom psu. Prvo što je uradio bilo je kreiranje GoFundMe stranice kako bi prikupio sredstva za kupovinu potrepština koje su im neophodne kako ne bi spavali još jednu noć na hladnoći.

Potom je istraživao i koja skloništa za beskućnike primaju pse, jer se brinuo da će ih razdvojiti, s obzirom na to da većina skloništa u SAD ne dopušta kućne ljubimce.

"Šaun je tako drag čovek dobrog srca. Toliko voli Sendi i ona je tako sladak pas", rekao je Tomas.

Kako je njegova GoFundMe stranica počela da se deli širom zemlje, Mihn Kolins, filmski reditelj, video je njegovu objavu i poželeo da pomogne. Mihn je imao kamper za koji je znao da će biti savršen za Šauna i Sendi. Ne samo da im je pomogao da nabave kamp-prikolicu, već je uključio i dva solarna generatora za struju.

Profimedia
 

Tako su Šaun i Sendi konačno dobili topli krevet za spavanje.

"Ima još puno posla", rekao je Tomas za WAN. Želeo je da pomogne Šaunu da ponovno stane na noge, budući da je bio toliko željan da ponovo radi.

Ne bih bio ovde da nije bilo mog psa

"Nikada nisam bio od onih koji samo sede i iskorišćavaju prednosti sistema. Prošao sam kroz razne nevolje, ali nisam želeo da dozvolim da me to spreči da se brinem za svog psa, jer znam da ne bih bio ovde bez njega. Sendi mi je spasila život", rekao je.

Potom je objasnio da je pre toga imao i psa Rokija koji mu je ukraden prošle godine.

“Roki je bio moj svet. Toliko sam voleo tog psa i bio sam tako slomljen kad mi je jednu noć oduzet. Jedna stvar za drugom... Nisam više mogao da izdržimi, ali Sendi je bila uz mene i njoj moram da zahvalim jer je ona razlog što sam još uvek ovde", kazao je.

"Ne mogu reći dovoljno o Tomasu i Mihnu. Oni su najljubazniji ljudi koje sam u životu upoznao. Moja braća, ja ih sada zovem tako, išla su iznad svega i ne znam nikoga ko bi učinio ono što su oni učinili za mene. Mnogo im hvala za ono što su učinili", zaključio je Šaun, a prenosi Index.hr.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike