Bez dlake, bez problema: Uzbuđujuće rase pasa koje se skoro ne linjaju

19.11.2023

09:30

1

Autor: K. B.

U današnjem svetu, gde mnogi dele svoje domove sa četvoronožnim prijateljima, psi koji se ne linjaju postaju sve popularniji izbor

Bez dlake, bez problema: Uzbuđujuće rase pasa koje se skoro ne linjaju
Ilustracija - Copyright Unsplash

 

Ova posebna grupa pasa privlači pažnju vlasnika širom sveta, posebno onih koji imaju alergije ili jednostavno žele izbeći nered od dlaka po kući. Evo pregleda nekoliko rasa koje su poznate po tome što linjaju vrlo malo ili uopšte ne linjaju.

Pudlica

Unsplash
 

Pametni i elegantni psi, pudlice imaju kovrdžavu dlaku koja čini čudo - ne linja. Njihova kovrdžava tekstura drži dlake na telu, umesto da stvaraju nered po domu.

Basenji

Profimedia
 

Ovi mali psi iz Afrike nisu samo poznati po neobičnoj sposobnosti da ne laju, već i po vrlo malo linjanju. Njihova kratka kosa je laka za održavanje, pružajući vlasnicima olakšanje od problema sa alergijama.

Maltezeri

Profimedia
 

Mali beli psi, maltezeri, sa svojom svilenkastom dlakom, predstavljaju idealan izbor za one koji žele ljubimca bez problema sa linjanjem. Redovno četkanje održava njihovu lepotu, a broj dlaka po stanu ostaje minimalan.

Ši cu

Freepik
 

Ova mala azijska rasa takođe ima svilenkastu dlaku koja retko linja. Shih Tzu su ne samo lepi, već i lojalni i ljubazni psi, čineći ih savršenim dodatkom svakom domu.

Kineska čivava

Profimedia
 

Još jedna mala rasa, kineske čivave, izdvajaju se po minimalnom linjanju. Njihova kratka dlaka zahteva minimalno održavanje, a njihova nežnost i nezavisnost često ih upoređuju sa mačkama.

Ove rase pasa ne samo da pružaju ljubav i vernost, već olakšavaju život onima koji žele izbeći muke čišćenja dlaka po domu.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike