Još smo u šoku, ovo je božićno čudo! Mačak se vratio porodici posle 11 godina odsustva

01.12.2023

09:21

0

Autor: K. O.

Neverovatna priča o ponovnom ujedinjenju vlasnika i ljubimca posle više od decenije

Još smo u šoku, ovo je božićno čudo! Mačak se vratio porodici posle 11 godina odsustva
Mačka - Copyright Unsplash

Porodica Alan iz Ujedinjenog Kraljevstva doživela je iznenađenje pred Božić kada se njihov mačak vratio kući nakon jedanaest godina odsustva.

Tobi je prvi put nestao 2012. godine, nakon što se porodica preselila osam kilometara dalje od Galley Commona u svoj sadašnji dom u gradu Nuneatonu, izveštava The Independent.

Nakon jedanaest godina, beli 14-godišnji Tobi se vratio Alanovima nakon što ga je pronašla jedna žena oko 14 kilometara dalje u Bedworthu. Ona je kontaktirala Društvo za zaštitu mačaka.

Povratak kao božićno čudo

"To je poput božićnog čuda", rekla je Džastina Alan za novinsku agenciju PA. Penzionisana 52-godišnja asistentkinja bila je "u šoku" i jedva je verovala da se Tobi vratio, primećujući da se "nije puno promenio".

 

 

Džastina kaže da je mačak bio poseban za njenog najmlađeg sina, Čarlija, koji sada ima 23 godine.

“Čarli je bio njegov vlasnik. Želeo je mačku kad je imao osam godina, a Tobija smo mu dali iz Lige za zaštitu mačaka kad je napunio 12 godina”, rekla je i dodala: “Mislim da Čarli nije spavao celu noć, zaista je u šoku. Brinuo se o njemu."

Pronađen zahvaljujući mikročipu

Džastina tvrdi da je mikročip igrao ključnu ulogu u Tobijevom povratku kući. “Ažurirala sam adresu na kojoj sada živimo. Važnost mikročipa je neverovatna. Nikad ranije nisam razmišljala o tome, osim što sam znala da ga Tobi ima. No, prošlo je 11 godina i sada razmišljam o svim opasnostima koje je Tobi morao preživljavati svakodnevno."

Osoblje organizacije Cats Protection, koja je spasila mačka, pitalo je gospođu Alan da li je spremna da ponovno uzme Tobija kući, s obzirom da je u međuvremenu dobila novog psa - osmomesečnog Bernija.

“Oboje smo odmah rekli da ćemo ga vratiti. Tobi je divan i jako prijateljski nastrojen. Super je što smo ga vratili. Nadam se da će se Berni smiriti i da će biti lepo za Božić", kaže ona.

Medison Rodžers, šef odeljenja za kampanje i odnose s vladom u organizaciji Cats Protection, dodala je: "Uvek je divno čuti priče poput Tobijeve, gde su se mačak i vlasnik ponovno ujedinili zahvaljujući mikročipu nakon toliko godina razdvojenosti."

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike