Prijateljske i prilagodljive: Rase pasa koje su idealne za ljude koji prvi put uzimaju psa

12.08.2023

19:19

0

Autor: K. O.

Ovo je pravi izbor za vlasnike-početnike

Prijateljske i prilagodljive: Rase pasa koje su idealne za ljude koji prvi put uzimaju psa
Copyright Freepik

Za vlasnike koji prvi put imaju psa, idealno je odabrati rasu koja je prijateljska, lakša za treniranje i prilagodljiva novim situacijama.

Evo nekoliko rasa pasa koje se često preporučuju početnicima:

Labrador retriver

Ova rasa je poznata po svojoj prijateljskoj naravi i visokom nivou inteligencije. Labradore je relativno lako trenirati i obično su veoma poslušni. Oni su takođe društveni psi koji se dobro slažu s drugim životinjama i djecom.

Zlatni retriver

Slično kao i labrador retriver, zlatni retriver je izuzetno prijateljska i privržena rasa. Imaju mekanu dlaku i odlično se slažu s decom i drugim kućnim ljubimcima.

Profimedia
 

Pudla

Pudle dolaze u različitim veličinama i bojama. One su inteligentne, živahne i često se smatraju vrlo dobroćudnim psima. Pudle su takođe poznate po svojoj niskoj alergenosti, što može biti prednost za osobe koje su skloni alergijama.

Koker španijel

Ova rasa je ljubazna, vesela i vrlo inteligentna. Kokeri su dobri s decom i imaju lep karakter. Budući da imaju bogatu dlaku, zahtevaju redovno četkanje i održavanje.

Pixabay
 

Buldog francuski

Ovi psi su manje veličine i imaju prijateljski i umiljat karakter. Iako mogu biti malo tvrdoglavi, generalno su dobri začetnici i odgovaraju osobama koje ne traže previše aktivnosti.

Freepik
 

Bostonski terijer

Ovo su zabavni, odani i inteligentni psi. Imaju kratku dlaku, pa ne zahtevaju intenzivno četkanje. Takođe su dobar izbor za vlasnike koji žive u stanovima.

Kavalijer španijel kralja Čarlsa

Ovi psi su mali, slatki i nežni. Vole ljudsku pažnju i dobro se slažu s decom. Imaju dužu dlaku koja zahteva redovno održavanje.

Freepik
 

Bez obzira na rasu, ključ uspeha je strpljenje, doslednost i pružanje pozitivnih iskustava tokom obuke i socijalizacije. Pre nego što donesete konačnu odluku, preporučljivo je istražiti karakteristike rase, potrebe i zahteve koje rasa ima kako biste bili sigurni da se uklapa u vaš način života.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike