Dugo ste bili van kuće? Tri znaka da ste mnogo nedostajali svom ljubimcu

16.10.2023

09:23

0

Autor: K. O.

Osim vidnog uzbuđenja, postoje još neki signali

Dugo ste bili van kuće? Tri znaka da ste mnogo nedostajali svom ljubimcu
Copyright Freepik

Neverovatno je zamisliti koliki uticaj na ljudski život može imati stvorenje koje ne može verbalno da komunicira. Ipak, većina vlasnika kućnih ljubimaca smatra svog psa delom porodice. Stoga ne čudi što nedostaju jedno drugom kada nisu zajedno.

Zato je Newsweek kontaktirao stručnjakinju za ponašanje pasa Kait Hembree iz Bostona kako bi saznao glavne znakove koji pokazuju da ste nedostajali vašem psu.

Osim vidnog uzbuđenja kad se vratite kući, ovo su tri sigurna znaka koja pokazuju nedostajanje:

Govor tela

Neki psi pokazuju sreću zbog prisutnosti svog vlasnika govorom tela, uključujući mahanje repom. Mogli bi šapama udarati po svojim vlasnicima ili nakriviti glavu s otvorenim ustima u obliku slova C nalik osmehu.

Freepik
 

Dolazak

Psi su prirodno društvena bića. To je jedna od njihovih karakteristika koja nas privlači. Kada je vaš pas s druge strane vrata da vam poželi dobrodošlicu ili dođe iz druge prostorije i traži vas nakon što je čuo vaš dolazak, možete biti uvereni da mu je drago što ste kod kuće.

Dodir

Ako vaš pas traži dodir od vas odmah po vašem dolasku pa to pokazuje potezima kao što je pritiskanje tela uz vas, guranje vaše ruke ili čak skakanje na vas, ta čežnja za nečim opipljivim sugerira da mu je nedostajao vaš dodir.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike