Ako želite miran san, izbegavajte ove rase pasa

04.10.2023

09:30

0

Autor: K. B.

Život s kućnim ljubimcem može biti izuzetno ispunjavajuć, ali kada živite u stanu, trebali biste biti posebno obazrivi pri izboru pasmine

Ako želite miran san, izbegavajte ove rase pasa
Copyright Freepik

Kada planirate da uvedete psa u svoj stan, važno je razmotriti karakteristike i temperament pasmine kako biste osigurali harmoničan život u stambenom prostoru. Iako svaki pas može lajati povremeno, postoje određene pasmine koje su poznate po tome da su sklonije buci, a to može predstavljati izazov u stanu, posebno ako imate komšije u blizini. Evo nekoliko pasa čije bučne navike treba uzeti u obzir ako živite u stanu:

Basenji

Profimedia
 

Ova pasmina se često opisuje kao "tihi lovac", ali to ne znači da su potpuno tihii. Umesto lajanja, basenji izražavaju svoje emocije kroz neobične zvuke koji podsećaju na cviljenje ili pevanje. Ovi zvukovi mogu biti dosadni za komšije u stanu.

Nemački ovčar

Pixabay
 

Nemački ovčari su izuzetno inteligentni i verni psi, ali takođe su poznati po svojim bučnim navikama. Često će lajati kao odgovor na nepoznate zvuke ili situacije.

Fox Terijer

Profimedia
 

Ovi energični mali psi često izražavaju svoju sreću i uzbuđenje glasnim lajanjem. U stanu, gde je prostor ograničen, ovo može postati poseban problem.

Jorkširski Terijer

Pexels
 

Ova minijaturna pasmina ima veliki glas. Lajeće reaguju na gotovo svaki podražaj, uključujući prolazak stranaca ili zvuke iz okoline.

Pomeranac

Profimedia
 

 

Ovi mali psi sa bogatom dlakom često laju kako bi privukli pažnju. Bez odgovarajuće obuke, mogu postati prilično bučni.

Baset Hund

Profimedia
 

 Ova pasmina ima dubok, niski glas koji koristi kako bi "razgovarala". Iako su obično mirni, kada osete neki primamljiv miris, mogu postati izuzetno glasni.

Bigl

Freepik
 

Bigl-ovi su poznati po svojoj strastvenoj potrazi za mirisima, što često prate glasnim lajanjem. Ako nemaju dovoljno fizičke i mentalne stimulacije, mogu postati dosadno glasni.

Ovi psi mogu biti divni ljubimci, ali zahtevaju posebnu obuku i pažnju kako bi se kontrolisale njihove bučne navike. 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike