Dreserka pasa savetuje: Zaboravite na ovih šest rasa pasa kao kućne ljubimce

12.09.2023

09:20

1

Autor: K. B.

Dreseri pasa, koji svakodnevno rade sa različitim rasama, imaju dragoceno iskustvo koje nam može pomoći da bolje razumemo koje rase ne bi trebalo uzimati kao kućne ljubimce

Dreserka pasa savetuje: Zaboravite na ovih šest rasa pasa kao kućne ljubimce
Copyright Profimedia

Prema rečima dreserke pasa koja radi u dnevnom centru za pse, postoje neke rase pasa koje ne bi trebali uzimati kao kućne ljubimce, iako svaki pas ima svoje pozitivne karakteristike. Evo šest takvih rasa:

Sibirski haski

Prvi na njenom spisku nepoželjnih pasa je sibirski haski. Dreserka ističe da su haskiji poznati po obilju krzna, nezavisnosti, glasnoj naravi i tvrdoglavosti. Američki kinološki klub ocenjuje njihovo lajanje kao izrazito glasno, dajući im ocenu 5 od 5.

Pixabay
 

Korgi

Iako su korgiji preslatki, imaju visok nivo energije i često žele da se igraju unutra, što može dovesti do prljanja. Takođe, često laju. Prema AKC-u, korgiji su veoma energični psi i zahtevaju stalnu stimulaciju kako im ne bi bilo dosadno.

Pixabay
 

Bokser

Dreserka kaže da svaka interakcija sa bokserima brzo postaje igra, s obzirom na njihovo mišićavo telo i visoke skokove. Bokseri se kreću graciozno i snažno, što ih čini izazovnim za neke vlasnike.

Freepik
 

Srebrni labrador

Srebrni labrador ima neobičnu boju dlake, ali i genetski nasleđeno stanje alopecije razblaživanja boje (CDA), što može uzrokovati kožne probleme, svrab, perut i gubitak dlake. Međunarodna kinološka federacija ne priznaje ovu varijaciju labradora zbog negativnih genetskih efekata.

Pixabay
 

Bigl

Dreserka opisuje biglove kao "prepametne" pse s viškom energije koji često trče i prljaju se. Takođe su poznati po svojoj sklonosti bekstvu i glasnom lajanju. Prema AKC-u, biglovi su radoznali, pametni i energični psi.

Freepik
 

Nemačka doga

Iako autorka voli ovu rasu, svesna je da nemačka doga zahteva veliko mesto za udoban život. Veliki i moćni, nemačke doge su divne životinje, ali posedovanje takvog psa je velika odgovornost koju treba ozbiljno shvatiti.

Freepik
 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike