Svi sa ljubimcima na Kališ od 16. juna! Poligoni, hendlovanje pasa, šišanje... a možete i da udomite neko mače ili kuče

06.06.2023

16:26

0

Važna stavka festivala je udomljavanje životinja. Prošle godine je udomljeno 20 kuca i četiri mace, kroz festival je prošlo više od 20.000 posetilaca, vlasnika ili ljubitelja pasa

Svi sa ljubimcima na Kališ od 16. juna! Poligoni, hendlovanje pasa, šišanje... a možete i da udomite neko mače ili kuče
Psi - Copyright Freepik

U srcu Beograda, na Kalemegdanu, od 16. do 18.juna održaće se festival pasa pod nazivom “Ulični psi, festival pasa svih rasa “.

Zabavni, ali i edukativni festival će biti, za raziliku od prošlogodišnjeg, još obimniji i bogatijeg sadražaja.

Važna stavka festivala je udomljavanje životinja. Prošle godine je udomljeno 20 kuca i četiri mace, kroz festival je prošlo više od 20.000 posetilaca, vlasnika ili ljubitelja pasa.

Grooming, hendlovanje pasa

Promo
 

Zanimljivo je da ove godine svi koji dođu na Festival će moći da uživaju u raznim aktivnostima kao što su poligoni, izazovi, hendlovanje pasa, grooming na lokaciji… Takođe, na jednom mestu će se naći uzgajivačnice, proizvođači hrane, pet shopovi, veterinari,prihvatilištva, dreseri, dizajneri i frizeri, poslastičarnica za pse.

Na Festivalu možete saznati i više informacija o odabiru, odgajanju, tretiranju pasa, kako psi utiču na razvoj deteta. Osobine i psihološke prednosti koje vaše dete može razviti uz životinje će im pomoći u skoro svakom aspektu života.

Predavanje Animal Rescue Srbija

Animal Rescue Srbija će držati predavanja u okviru projekta MJAU VAU EKSPERT čiji je osnovni cilj kako da nam deca budu bezbednija u susretu sa psima na ulici kao i Temptation takmičenje na kom učešće mogu uzeti svi psi sa svojim vlasnicima. Ovo takmičenje izaziva najviše smeha kod publike i pokazuje koliko je pas povezan sa svojim vlasnikom I koliko je poslušan.

Veterina Beograd promoviše usvajanje napuštenih pasa

Promo
 

Takođe, javno komunalno preduzeće „Veterina Beograd“ sa psima iz gradskih prihvatilišta će promovisati usvajanje napuštenih pasa pozivajući sve zainteresovane građane koji žele da udome neku od napuštenih kuca da mogu da dođu i izaberu jednu onih koje će toga dana Veterina Beograd dovesti na usvajanje.

Jedan od pokrovitelja ovog događaja je i opština Stari grad.

Festival počinje 16. i traje do 18.juna. Dođite da uživate sa porodicom, i ljubimcima, naravno.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike