"Eko-patrola" na Starom gradu dnevno prikupi između 20 i 30 kg psećeg izmeta!

01.06.2023

09:41

0

Zadatak "Eko-patrole" je da, po prijemu prijave građana, u što kraćem roku izađe na teren i ukloni komunalni nered sa javne površine

"Eko-patrola" na Starom gradu dnevno prikupi između 20 i 30 kg psećeg izmeta!
Ilustracija - Copyright Pexels

Eko-patrole Gradske opštine Stari grad dnevno prikupe između 20 i 30 kilograma psećeg izmeta.

- Povećana je količina psećeg izmeta koju "Eko-patrola" u toku radnog dana prikupi. Na dnevnom nivou to je između 20 i 30 kilograma psećeg izmeta. Povećan je i broj prijava u poslednjem periodu. Kontakt centar Gradske opštine Stari grad nama prosleđuje prijave građana i u toku dana intervenišemo i pokupimo pseći izmet kako ne bi smetao našim sugrađanima - rekao je radnik u "Eko-patroli" Predrag Serafimović.

Prema njegovim rečima, radi se sa mašinama usisivačima koje su specijalizovane za prikupljanje psećeg izmeta.

- Našu opštinu Stari Grad smo podelili u pet rejona i svaki dan obilazimo određene ulice i zone, i u principu količina je ista. Najviše posla imamo na prilazima parkovima kao što su Kalemegdan, Studentski park, rejon ispod Bajlonijeve pijace, kao i donji Dorćol. Naša ekipa "Eko-patrole" je četvoročlana i radimo sa dva usisivača - rekao je Serafimović.

On je naglasio da je zadatak "Eko-patrole" da, po prijemu prijave građana, u što kraćem roku izađe na teren i ukloni komunalni nered sa javne površine.

- To podrazumeva košenje trave, sakupljanje lakog otpada, uklanjanje manjih deponija, čišćenje ulica od psećeg izmeta, uređenje parkova i urbanih džepova. Zahtev za intervenciju "Eko-patrole" građani mogu podneti svakog radnog dana od osam do 16 časova u Uslužnom centru Gradske opštine Stari grad, na pisarnici ili telefonskim putem na broj Uslužnog centra 0800 07 77 75 - rekao je Serafimović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike