Mačka Šupet i zvanično pozvana na ovogodišnju Met Galu. Zašto je ljubimici pokojnog Lagerfelda ukazana ova čast?

12.04.2023

13:09

0

Autor: K. O.

Mačka je izašla iz džaka!

Mačka Šupet i zvanično pozvana na ovogodišnju Met Galu. Zašto je ljubimici pokojnog Lagerfelda ukazana ova čast?
Mačka Šupet - Copyright Profimedia

Voljena ljubimica pokojnog Karla Lagerfelda, Šupet, zvanično je pozvana na ovogodišnju Met Galu.

„Dobila je pozivnicu“, rekao je za Njujork Post telefonom iz Pariza Lukas Berulir, Šupetin agent i vlasnik agencije Mi Pet Ejdženci, specijalizovane za uticajne ljubimce.

„To je događaj u čast zaostavštine Karla, a Šupet je očigledno centralni deo te zaostavštine“, dodao je on.

Tema ovogodišnje izložbe Instituta za kostim je Karl Lagerfeld: Linija lepote. U slavu kultnog nemačkog dizajnera, koji je radio za "Chanel", "Fendi", "Balmain" i bezbroj drugih modnih kuća pre njegove smrti 2019.

Neki spekulišu da bi Šupet mogla da bude zvezda crvenog tepiha na godišnjoj Met gala večeri, koju nadgleda glavna urednica Voga Ana Vintur, koja je zakazana za 1. maja.

„Zamislio bih da ona uđe sa velikom pratnjom - možda Anom ili Grejs Kodington. Mislim da bi način da se pokaže poštovanje bilo da uđe sama ili sa najvećom slavnom ličnošću, možda Bijonse. Ili će je možda pratiti Karlov stari telohranitelj, Sebastijen Žondo“, rekla je ilustratorka Mišel Baron koja je radila na knjizi iz 2015. „Gde je Karl?: Parodija za napredovanje u modi“.

Profimedia
 

Inače, maca Šupet se rodila 15. avgusta 2011. godine, a plavo-krem krznena loptica prvobitno je bila u vlasništvu francuskog modela Baptiste Đabikonija. Dobio je mače na svoj rođendan od prijatelja i dao joj ime po „uobičajenom nadimku na francuskom za slatke devojke“, navodi Njujork tajms.

Te godine, Đabikoni je zamolio Lagerfelda da je pričuva oko praznika. Dizajner je u početku bio nevoljan, ali se brzo zaljubio.

„Postalo mi je jasno da je Šupet donela Karlu veliku radost“, rekao je Đabikoni za Tajms. Zato je odlučio da dozvoli Lagerfeldu da zadrži mače.

Sve ostalo je deo istorije. Lepa maca postala je viralna početkom 2012. godine nakon što je glavni urednik časopisa V, Stiven Gan, objavio njenu fotografiju na Twitteru, predstavljajući je kao Lagerfeldovu „novu mačku“.

Profimedia
 

Stručnjaci iz modne industrije kažu da možda najsimpatičnija stvar kod Šupet nije samo njen čupavi rep i svetlo plave mačje oči, već njena sposobnost da omekša svog vlasnika.

„Ona je fenomen. Karl Lagerfeld nije bio percipiran kao topla i prijatna osoba, tako da je bilo neverovatno ironično to što se on u suštini zaljubio u Šupet i što je ona postala njegova krznena muza koja ga je na neki način humanizovala, što je bilo nekako ljupko,” rekla je Kejtlin Argiro, modni dizajner i profesor na Tehnološkom institutu za modu.

 

 

Posle smrti Šupet je i te kako zbrinuta s obzirom na to da je nasledila deo njegovog bogatstva, pa je među najbogatijim ljubimcima na svetu. A ostaje da vidimo kakvo će biti njeno pojavljivanje na crvenom tepihu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike