Ekstravagantna serija o Karlu Lagerfeldu: Glamur, dekadencija i tragične ljubavne afere Pariza sedamdesetih (FOTO)

20.03.2023

17:00

0

Kralj mode je insistirao da bude kremiran, zajedno sa svojom "prepoznatljivom opremom"

Ekstravagantna serija o Karlu Lagerfeldu: Glamur, dekadencija i tragične ljubavne afere Pariza sedamdesetih (FOTO)
Karl Lagerfeld - Copyright Profimedia

Serija o slavnom dizajneru Karlu Lagerfeldu, čija karijera je trajala 50 godina snima se u Francuskoj, Monaku i Italiji.

Čuveni nemački glumac Daniel Bril igra pokojnog modnog dizajnera i ikonu ove oblasti, u seriji  "Kaiser Karl", koju snima Disney +.

- Poslednjeg jutra njegovog života, jedini pratilac Karla Lagerfelda bio je njegov telohranitelj i desna ruka. Kralj mode je insistirao da bude kremiran, zajedno sa svojom "prepoznatljivom opremom" - tamnim naočarima i visoko uštirkanom kragnom koja je služila kao bastion za njegove tajne. Svedoci su tek sad počeli da govore - glasi siže knjige "Kaiser Karl", na osnovu koje se snima serija.

Profimedia
 

Epske žurke i dekadencija sedamdesetih

Serija od šest epizoda oslikavaće uspon Karla Lagerfelda u svetu pariske visoke mode sedamdesetih godina prošlog veka.

Godine 1972. 38-godišnji Karl Lagerfeld je želeo da postane najpoznatiji francuski modni dizajner, u vreme kada je Iv Sen Loran vladao scenom.

Serija će se takođe baviti rivalstvom između Lagerfelda i partnera Sen Lorana, Pierre Bergea, kao i njegovom ljubavnom pričom sa Jacques de Bascherom.

Profimedia
 

Pored prikazivanja suparništva klanova i borbe ega u svetu visoke mode, serija će takođe prikazati i epske žurke i dekadenciju, tragične ljubavne afere i prijateljstva koja su obeležila Lagerfeldov život.

Poznati francuski reditelj Jérôme Salle biće umetnički mastermajnd serije i režiraće prvu, drugu i šestu epizodu, dok će reditelj Audrey Estrougo režirati ostale tri.

Više od 3.000 kostima u seriji

Kroz prikazivanje kvir subkulture i glamura pariskog sveta mode, predstojeća serija "Kaiser Karl" predstavljaće prvu drama seriju o čuvenom dizajneru, koji je ranije bio samo tema dokumentarnih filmova.

Profimedia
 

Vođeni ambicijom da ožive šik atmosferu Pariza 1970-ih, serija će uključitivati preko 2.200 statista i 3.000 kostima, od čega će 160 biti kreirani od nule, a snimaće se na preko 40 lokacija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike