Umesto ćorka, nek bude vatromet: Trik s Bajdenom garantovano produžava odnos i usrećuje oba partnera

11.06.2024

22:17

0

Autor: V. I.

Razumevanje i primena ovih saveta može vam pomoći da poboljšate seksualno iskustvo i izbegnete prekratki odnos

Umesto ćorka, nek bude vatromet: Trik s Bajdenom garantovano produžava odnos i usrećuje oba partnera
Copyright Profimedia

Bez obzira na to koliko ste mentalno jaki, vaš um ne može uvek zaustaviti predstojeći orgazam. Prema preporukama dr Majkla Perelmana, važno je pratiti nivo uzbuđenja i, ako osetite da ste blizu vrhunca, napraviti pauzu.

Ako ste u krevetu sa partnerkom i želite da joj pružite nezaboravan seks, a osećate da se prebrzo približavate vrhuncu, postoji mnogo trikova koje možete primeniti da biste odložili ejakulaciju. Razmišljanje o neseksualnim stvarima, poput fudbalske statistike, džigerice s crnim lukom ili nekog od Bajdenovih gafova na javnim nastupima, može vam pomoći da odvratite pažnju od užitka, barem nakratko. Svaki muškarac ima svoj način da skrene misli kako bi izbegao prevremenu ejakulaciju.

Zašto neseksualne misli nekad ne funkcionišu

  • 1. Uživajte u trenutku – Kada imate seks, treba da uživate u njemu, a ne da razmišljate o nevažnim stvarima.
  • 2. Distrakcije često ne uspevaju – Prema dr Perelmanu, profesor psihologije i reproduktivne medicine na Univerzitetu Kornel, distrakcije retko pomažu jer prevremena ejakulacija često proizlazi iz anksioznosti i nedovoljnog uzbuđenja.

Prema dr Dejvidu Roulandu, profesoru psihologije na Univerzitetu Valparaiso, prevremena ejakulacija je često povezana sa anksioznošću. „Kada osetite da se brzo bližite kraju, počinjete da brinete, što dodatno aktivira nervni sistem i ubrzava ejakulaciju,“ objašnjava dr Rouland.

Freepik
 

 

Fokusirajte se na sadašnji trenutak

Umesto da se preopterećujete neseksualnim mislima, fokusirajte se na senzacije i zadovoljstvo koje doživljavate. Koncentrišite se na ono što vas posebno privlači kod vaše partnerke – njene usne, dah, bokove ili ramena. Ovaj pristup može smanjiti anksioznost i pomoći vam da odložite orgazam.

Praktični saveti za kontrolu

  • Komunikacija s partnerkom – Recite partnerki da ćete možda usporiti u nekom trenutku. Na primer, možete reći: „Tako si dobra, ako nastavimo ovako neću dugo izdržati“. Zatim je stimulišite oralno ili rukama.
  • Praćenje uzbuđenja – Prepoznajte trenutke kada se približavate vrhuncu i napravite pauzu pre nego što bude kasno.
  • Smanjenje anksioznosti – Svest o mogućnosti prevremene ejakulacije i razgovor o tome sa partnerkom može smanjiti pritisak na vas i omogućiti bolju kontrolu.

Intimnost i predigra

Nedostatak intimnosti je pravi problem. Ako se dogodi prevremena ejakulacija, važno je ostati uz partnerku i zadovoljiti je na druge načine - oralno, prstima ili uz pomoć seks-igračaka. Ova praksa smanjuje pritisak na vas jer znate da vaš „performans“ ne mora biti savršen svaki put.

Studija sa Univerziteta Winona State pokazala je da muškarci često misle da je dobar seks dug seks, dok žene cene stimulativnu predigru i pažnju posle seksa više od dužine trajanja odnosa. Ključ je, kako kaže studija, u komunikaciji, fokusu na trenutak i smanjenju anksioznosti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike